Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 26, 2012 10:53 am Temat postu: |
|
|
Witam. Dopiero niedawno dołączyłam do tego forum i mam nadzieje, że dodam wpis do właściwego wątku bo mam wątpliwości.;P
U mnie zdiagnozowana w marcu chorobę Takayasu, chociaż pierwszy atak miałam półtora roku temu wtedy już wyszłam z neurologi z podejrzeniem takayasu, bo wykryto brak tętna na prawej ręce i przestałam chodzić na nogi, w tym roku doszło jeszcze przewężenie prawej tętnicy nerkowe które spowodowało zły rozwój nerki.
Ja bardzo chętnie się podzielę doświadczeniami chociaż za dużo ich jeszcze nie mam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 26, 2012 12:06 pm Temat postu: |
|
|
Witam..
Postanowilam poszukac informacji na temat tej choroby... o ktorej wczesniej nie slyszalam..
Wszelkie informacjie jekie uda mi sie zdobyc obiecuje tutaj umiescic...
Pozdrawiam - ewela
Ps. cos tam znalazlam- narazie... - wrzucilam w doniesienia medyczne, bo tam chyba tego miejsce  |
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 26, 2012 1:35 pm Temat postu: |
|
|
No informacji trochę jest w necie ale niestety dość ogólne a jak człowiek szuka jakie leki są naprawde stosowane i w jakich dawkach to klops
A właśnie czy ktoś z was bierze mycofenolan mofetilu (celcept. myfenax) czytała że jest to lek stosowany zarówno na Takayasu jak i na tocznie a bardzo ciekawią mnie wasze opinie?? Ja go biorę narazie jestem zadowolona ale w necie pisze ze działa przez 10 miesiący a ja go biorę od 4  _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 26, 2012 1:40 pm Temat postu: |
|
|
denim.. wrzucilam informacje- o lekach tez.. ale tylko to co narazie znalazlam i udalo mi sie przetlumaczyc... postaram sie jeszcze pobuszowac.
leku o ktory pytasz nie przyjmowalam.. :/ jakowoz jest szansa, ze taka osoba sie znajdzie..
pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 26, 2012 2:00 pm Temat postu: |
|
|
Możliwe, przyznam się że staram się czytać trochę wybiórczo dla własnego dobra  _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Wrz 26, 2012 3:33 pm Temat postu: |
|
|
witaj
wydzieliłam temat tak abyś miała swoj własny i tutaj dała się nam wszystkim poznać
nie znaczy to ze ze zle wpisałas swoj pierwszy post ale tutaj od razu wiemy ze jesteś nowa i zwracamy uwagę żeby jakoś pomoć albo chociaż przywitać ułatwia to zycie wszystkim
Celcept bierze sporo osob na forum , myslę ze się odezwą
tu masz np http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=769&highlight=cellcept
i jeszcze jeden http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=4261&highlight=cellcept _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal

Ostatnio zmieniony przez Monika B dnia Sro Wrz 26, 2012 3:39 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 26, 2012 3:35 pm Temat postu: |
|
|
Cellceptu nie biorę, ale witam serdecznie na forum  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 26, 2012 4:08 pm Temat postu: |
|
|
A ja tak wchodzę na forum patrze a tu wszystkie moje posty zniknęły Ale trochę poszperałem i odnalazłam nowy wątek  _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Wrz 26, 2012 4:23 pm Temat postu: |
|
|
nie , nie zniknęły
ale myslę ze tutaj będziesz mieć więcej do powiedzenia ,
pisać mozesz wszędzie -zapraszam także do kawiarenki na kawkę herbatkę , gdzie piszemy o wszystkim i o niczym  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 26, 2012 4:39 pm Temat postu: |
|
|
Monika B dziękuje za linki i jeszcze raz witam wszystkich
Ja to się bardziej zastanawiałam czy ktoś zauważył np. że lek wchodzi w interakcje z żywnością, albo czy się pojawiły jakieś skutki uboczne.
Ja np mam nadciśnienie i biorę amlozek i wiem już że nie można go łączyć z cynamonem bo strasznie boli żołądek godz przerwy to też za mało. _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Wrz 26, 2012 5:13 pm Temat postu: |
|
|
smiało pytaj o wszystko co Cię interesuje
ja sama nie biorę tego leku ale inni tak , wiec pisz i dziel się swoimi doswiadczeniami _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 26, 2012 8:28 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Dobrze postępujesz, traktując informacje z dystansem. Oby nigdy nie zabrakło go Tobie. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 26, 2012 10:19 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Rozgość się wśród nas. |
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2012 11:18 am Temat postu: |
|
|
Mnie pani która odwiedzała syna w szpitalu skrzyczała, że olewam swoją chorobę, że tak nie można. Popatrzyłam na nią i stwierdziłam, że gdybym to wszystko do siebie brała to bym zwariowała  _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |
maglia Master butterfly

|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2012 12:01 pm Temat postu: |
|
|
Ja tez Cię witam  |
|
Powrót do góry |