Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emisia8 Junior

|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 5:47 pm Temat postu: Witajcie |
|
|
Jakieś 5 lat temu zaczęły się moje problemy z suchością w jamie ustnej i oczach. Stosowałam sztuczne łzy i Glosal. Winę za to zwalano na alergię. Trafiłam wtedy na to forum przypadkiem i czytając objawy zespołu Sjogrena niewiele z nich pasowała, zapomniałam o tym. Jednak w ciągu ostatniego roku odwiedziłam chyba wszystkich możliwych specjalistów. Wczorajsza wizyta u okulisty (zauważyłam słabszą ostrość obrazu w jednym z oczu) wykazała straszną suchość-test Schirmera wynosi 2. Dostałam skierowanie do reumatologa i czekam, chociaż obawiam się, że tu u mnie lekarz nie będzie obeznany w temacie. Chociaż wtedy kilka lat temu objawów nie było dużo to teraz dokucza mi wszystko począwszy od suchości błon sluzowych, zapalenia żoładka, nieokreslonych problemow z trawieniem, dziwnych bóli ginekologicznych (laparoskopia ok) po bolesność ślinianki przyusznej i powiększone węzły chłonne. Ostatnie wyniki morfologii i crp były w porządku. Tsh też. Ogólnie ciągle coś mi dokucza, ale nikt nie wiem co i wszędzie mnie spławiają sugerując, że wymyślam |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 6:02 pm Temat postu: |
|
|
Witaj:)
Nie taki diabeł straszny, jak sie na poczatku wydaje...Z Sjogrenem "mam do czynienia" juz ponad 20 lat...Najwazniejsze to trafić do dobrego reumatologa.
Napisz nam coś o sobie:)
Pozdrawiam:) _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
bellybelly Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 6:27 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum
Nie nastawiaj się negatywnie, w końcu dostałaś skierowanie do reumatologa więc jest szansa na dalszą diagnostykę
Fajnie, że do nas trafiłaś  _________________ "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem." |
|
Powrót do góry |
|
 |
emisia8 Junior

|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 6:31 pm Temat postu: |
|
|
W moim mieście ciężko o dobrego lekarza na nfz. Tylko prywatne wizyty kończą się jakimś małym przełomem, dlatego jestem nastawiona ciut negatywnie. Do najbliższej Bydgoszczy nie ma już miejsc w tym roku, więc na razie zobaczę, jak będzie tu.
Orientujecie się czy jeżeli zdecydowałabym się na wizytę prywatną, lekarze kierują na badania z nfz czy trzeba za wszystko płacić?
Jeśli chodzi o mnie to mam 27 lat, męża i córeczkę, o którą walczyłam dwa lata, ale jest z nami i to jest najważniejsze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 6:32 pm Temat postu: |
|
|
W Bydgoszczy sa swietni specjaliści! Tam właśnie "postawiono" mnie na nogi:)
Wysyłam Ci wiadomośc na priv.
Pozdrawiam:) _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka2211 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 7:00 pm Temat postu: |
|
|
emisia, skad jestes?
Ja z okolic Bydgoszczy, podobnie jak agatka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 7:13 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Ze Sjogrenem osobiście do czynienia nie miałem, na szczęście poprzedniczki z Agatką na czele wskazały co i jak.
Czytaj, pytaj i korzystaj. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 7:15 pm Temat postu: |
|
|
witaj na forum  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mel-ania Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 7:40 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, Emisiu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
emisia8 Junior

|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 7:43 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za miłe przywitanie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 7:58 pm Temat postu: |
|
|
Emisiu, witaj na forum  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 8:14 pm Temat postu: |
|
|
Witaj wśród nas. Powodzenia w diagnozowaniu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 9:45 pm Temat postu: |
|
|
witaj _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 9:55 pm Temat postu: |
|
|
witam cieplutko.. - milego buszowanka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
emisia8 Junior

|
Wysłany: Sro Paź 17, 2012 6:00 pm Temat postu: |
|
|
Czy potraficie mi odpowiedzieć na pytanie: czy wynik RF w normie (9 przy normie do 14) oznacza wynik ujemny (bo jest w normie) czy dodatni (bo jednak jest obecny we krwi)? Z góry dziękuję |
|
Powrót do góry |
|
 |
|