Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ona654 Junior

|
Wysłany: Czw Paź 25, 2012 6:11 pm Temat postu: Benlysta |
|
|
Witam.
Jestem tu nowa . Mam 33 lata.Choruję na TRU od lipca tego roku( na pewno wcześniej, ale nikt nie potrafił wcześniej zdiagnozować). Czy ktoś jest z Białegostoku kto brał lub bierze udział w leczeniu BENLYSTĄ. Gdzie można podjąć takie leczenie?Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 25, 2012 9:46 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum
co do Benlysty, skorzystaj z naszej wyszukiwarki, na forum już nieco było na temat tego leczenia. _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Pią Paź 26, 2012 7:03 pm Temat postu: |
|
|
Witaj! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mateuzs Junior

|
Wysłany: Pią Paź 26, 2012 7:50 pm Temat postu: |
|
|
Witam, mam 21 lat, i jestem w trakcie diagnozowania, ale to prawdopodonie toczen, moja mama miała... jeśli potrzebujesz wsparcia.. pisz na priv.. bo nie mogę inaczej pomóc..bo nie wiem nic na temat benlysta.. ale mogę udzielić wsparcia psychicznego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Paź 26, 2012 9:15 pm Temat postu: |
|
|
witam
wsparcie psychiczne nie musi być na priv.
na forum dostaniesz wsparcie i zrozumienie
korzystaj z wyszukiwarki a znajdziesz odpowiedzi na wiele pytan
na temat Benlysty napisałas w odpowiednim temacie , ale utworzyłam Ci własny temat jak każdej nowej osobie na forum
powinno być w ten sposob łatwiej
pozdrawiam _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sob Paź 27, 2012 11:03 am Temat postu: |
|
|
Witam i ja nowego Motylka ...
Mam nadzieje, ze Ci sie u nas spodoba Milego buszowania po forum
pozdrawiam-ewela |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Sob Paź 27, 2012 11:28 am Temat postu: |
|
|
witaj na forum  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mel-ania Master butterfly

|
Wysłany: Sob Paź 27, 2012 3:35 pm Temat postu: |
|
|
I ja Cię witam serdecznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
maglia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Paź 27, 2012 5:31 pm Temat postu: |
|
|
Witaj  _________________ Sprzątanie w domu, w którym dorastają dzieci, jest jak odśnieżanie chodnika zanim przestanie padać.
Phyllis Diller |
|
Powrót do góry |
|
 |
ona654 Junior

|
Wysłany: Wto Paź 30, 2012 9:55 am Temat postu: Witajcie |
|
|
Witajcie.Jestem załamana .Czuję się okropnie. Boli mi wszystko.Szczególnie kości i stawy.Mam okresy depresji.Mam dwoje małych dzieci, które wychowuję sama. Jak se pomyślę.......Może to forum będzie dla mnie wsparciem, bo nie wiem jak będę dalej żyć(jestem teraz w trakcie leczenia nerek na cyklach)i do tego cukrzyca.Załamka! |
|
Powrót do góry |
|
 |
maglia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 30, 2012 11:22 am Temat postu: |
|
|
To forum jest wielkim wsparciem i bazą wiedzy. Ja od wielu tygodni czytam, czytam i nabieram optymizmu. Też byłam załamana na początku, ale tutaj można się nauczyć dystansu i optymizmu właśnie.
A może powinnaś iść do psychologa, poprosić o leki. To nie wstyd, leki może pomogą Ci trochę się pozbierać i inaczej spojrzeć na przyszłość
Zajrzyj też tutaj: http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=4630
A bierzesz coś przeciwbólowego ? Poproś lekarza jeżeli nie, będzie Ci łatwiej funkcjonować na co dzień _________________ Sprzątanie w domu, w którym dorastają dzieci, jest jak odśnieżanie chodnika zanim przestanie padać.
Phyllis Diller |
|
Powrót do góry |
|
 |
ona654 Junior

|
Wysłany: Wto Paź 30, 2012 2:59 pm Temat postu: |
|
|
Biorę paracetamol bo tylko to mogę( chyba też ze wzgledu na nerki), który zbytnio mi nie pomaga. Do tego przeziębienie(pogoda okropna daje dodatkowo po kościach). Stan nerek lepszy (cyklofosfamid co miesiąc-szpital)za to stawy zaczęły mocno dokuczać.Może za dużo myślę o tym wszystkim i się dołuję?Mam nadzieję,że będzie lepiej a nie gorzej.Pozdrawiam gorąco! |
|
Powrót do góry |
|
 |
basia20101984 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 30, 2012 4:40 pm Temat postu: |
|
|
Witaj:)
tak masz racje im wiecej sie mysli o chorobie tym jest gorzej wiem to po sobie także zycze duzo optymizmu i zdrowka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 30, 2012 9:22 pm Temat postu: |
|
|
ona654 nie możesz obwiniać sie za to ze myslisz o chorobie,masz ja w sobie ,jest powazna i trzeba do niej podchodzic na serio ale tez nauczyc sie z nia życ,nauczyc sie ja obłaskawic i w pore interweniować...cukrzyca,chore nerki to nie są choroby o ktorych mozna nie myslec i o nich zapomniec bo jak sie nie mysli to.............trzeba świadomie przechodzic przez zycie razem z tymi obciążeniami.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
ona654 Junior

|
Wysłany: Sro Paź 31, 2012 11:18 am Temat postu: |
|
|
Dziękuje za wsparcie.Dobrze, ze jest takie forum.Można dużo się dowiedzieć.Pozdrawiam gorąco! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|