|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 31, 2012 11:13 am Temat postu: Utrzymujące się wysokie ANA mimo leczenia. |
|
|
Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek, ponieważ chciałabym się podpytać jak to u Was wygląda. Czy leczenie wpływa na obniżenie przeciwciał?
Nie wiem już co o tym wszystkim myśleć. Jak zaczynała się nasza historia z chorobą Tysia miała przeciwciała na poziomie 1:1280. Wtedy kazali nam niemal pod kloszem trzymać (ale to już pisałam w moim wątku). Od roku ma ANA w mianie 1:1280 mimo brania Plaquenil i MTX. Nic sie nie zmienia. Najważniejsze dla mnie jest to, ze czuje sie dobrze.
Tylko zaczynam sie zastanawiać czy te wyniki są aby prawdziwe. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 31, 2012 6:23 pm Temat postu: |
|
|
Ewelinko szybciutko ci odpisze i zmykam...zawsze mi powtarzano ze leczy sie pacjenta a nie wyniki,najwazniejsze ze Tysiunia dobrze sie czuje...ja gdzy zachorowalam mialam 1:1280,pozniej spadly mi do 1:640 aby za chwile wzrosnac do 1:2480 czy jakos tak,nie pamietam koncowki ale napewno 1:24...(?) ....nie martw sie to nie musi oznaczac niczego zlego:-)pozdrawiam i zycze szczęsliwego N,Roku:-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 01, 2013 1:17 pm Temat postu: |
|
|
Tak wiem o tym. Najważniejsze, że Tysia dobrze się czuje
Tak się tylko zastanawiam czy podczas leczenia wyniki nie powinny się poprawiać. Ale najwidoczniej nie.
Szczęśliwego Nowego Roku!
A tak na marginesie (nie daje mi to jednak spokoju) to w takim razie po co wykonuje się to badanie kontrolnie, skoro nie bierze sie wyników pod uwagę? _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|