|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jala Junior

|
Wysłany: Czw Lis 15, 2012 4:55 pm Temat postu: urodziłam dzidziusia |
|
|
w 31 tygodniu w stanie przerzucawkowym dziecko miesiac bylo w inkubatorze litry antobiotykow teraz nie ma lekarza ktorego nie odwiedzamy
kocham mojego synusia nad zycie daje mi tyle radości ale czasami zastanawiam sie czy bylo warto .........narazac siebie dziecko ..... nie wiem _________________ trzeba mieć siłę pokonywać przeszkody i walcz... |
|
Powrót do góry |
|
 |
maglia Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 15, 2012 5:20 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Pewnie, że było warto.
Doskonale rozumiem przez co przeszłaś. Ja mam dwójkę dzieci, obie ciąże były bardzo ciężkie, miałam EPH Gestozę i leżałam długo na patologii.
Z córką wozili mnie 5 razy na porodówkę i z powrotem, bo tak mi skakało ciśnienie, że mimo leków ciężko było nad tym zapanować, też miałam stan przedrzucawkowy.
I syn i córka są wcześniakami, mieli spore problemy po porodzie, spędzili sporo czasu na OIOMie dziecięcym. Syn podłączony do respiratora, w bardzo ciężkim stanie i nie było wiadomo czy z tego wyjdzie.
Też miałam myśli podobne do Twoich, zastanawiałam się czy warto, skoro moje życie było zagrożone i moje dzieci tyle musiały przejść...
Ale uwierz mi, WARTO !
Teraz moje dzieci mają już naście lat Są zdrowe, mądre i cudowne, patrząc na nie trudno uwierzyć że to wcześniaki po przejściach.
Z czasem wszystko Ci się poukłada i już nie będziesz zadawać tego pytania, będziesz wiedziała, że warto. _________________ Sprzątanie w domu, w którym dorastają dzieci, jest jak odśnieżanie chodnika zanim przestanie padać.
Phyllis Diller |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 15, 2012 5:33 pm Temat postu: |
|
|
zawsze warto...
U mnie podobnie było z córą też miałam problemy wysokie ciśnienie , rzucawkę ( ponad 4 godziny nieprzytomna byłam),PH Gestozę, też na patologi ciąży leżałam. Córa urodzona wcześniej w ciężkim stanie .Potem walka o każdy dzień .Po 1,5 miesiąca wyszliśmy do domku potem dalsze leczenie. \
Z synem problemów nie miałam.
Dziś córa ma 15 lat i jest zdrową cudną kobietką. Nikt nie wierzy że była wcześniakiem ,malutką istotką 1400g i 3 pkt.
Dlatego WARTO!!! _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bellybelly Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 15, 2012 9:52 pm Temat postu: |
|
|
WARTO!!!
Pierwsza ciąża: EPH gestoza, wielowodzie AFI 33 (norma do 12), małopłytkowość, lekka hipoglikemia, poród przedwczesny zagrażający i od 27 tygodnia ciąży "na klockach"(teoretycznie). Daliśmy radę do pierwszego dnia 37 tygdnia...poród: stan przedrzucawkowy. Młody zmniejszone napięcie mięśniowe, stopy końsko-szpotawe (to niezależne od tocznia), w piewszych dobach życia przetrwały botalny i otwór owalny...po 2 tygodniach wynik w normie.
Druga ciąża: liczne incydenty hipoglikemii, objawy neurologiczne, wtedy zaczęła się diagnstyka w kierunku padaczki. Cięcie w 40 tygodniu (podejrzenie tętniaka mózgu u mnie). Młody zdrów jak ryba
Teraz chłopcy mają 10 i 6 lat. I są największym szczęściem jakie mnie w życiu spotkało  _________________ "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 15, 2012 10:53 pm Temat postu: |
|
|
tak pięknie to napisalaś belly, z takim uczuciem ktore wyczuwa się nawet z tekstu............miłość matki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka2211 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 16, 2012 1:30 pm Temat postu: |
|
|
warto, warto!
Dzieci to cudowne szczescie. Ja co prawda nie mialam tak ciezkich ciaz jak poprzedniczki, ale mam za soba kilka poronien. Na patologii spedzilam kilka tygodni w obu ciazach, nadcisnienie, problemy neurologiczne, hipotrofia, wielowodzie.
Ale walczylam o kazdy dzien, zeby go przezyc normalnie i cieszyc sie ciaza mimo wszystko. Bo juz wiedzialam, ze kazdy dzien moze byc Naszym ostatnim.
Udalo sie, dzieci sa kochane, broja i kloca sie, ale tez kochaja i zawsze siebie bronia przed rodzicami
Maja 3 i 5 lat.
czasem nachodzi mnie mysl o kolejnym dziecku, taki instynkt macierzynski, ktory z wielu przyczyn musze zwalczyc
zycze Wam zdrowka, samych dobrych chwil. Zobaczysz, ze niedlugo pojawi sie pierwszy usmiech, ktory sprawi, ze wszystkie obawy znikna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jala Junior

|
Wysłany: Sob Lis 17, 2012 10:13 am Temat postu: |
|
|
mój synuś jest kochany ale i chory ja tez nie przeszłam tego łatwo zaczynam slepnąć _________________ trzeba mieć siłę pokonywać przeszkody i walcz... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aniołek@ Junior

|
Wysłany: Wto Lis 20, 2012 9:12 am Temat postu: |
|
|
[Twoje dziecko jest narazie maleńkie i jeszcze nie umie okazać Ci miłości, wdodatku jest chorę, więc ty nie potrafisz się w pełni cieszyć tym szczęściem.
Ale uwierz mi, kiedy zobacz ten pierwszy uśmiech, kiedy będzie biegło do mamy kiedy zbije kolanko i prosi tylko ciebie o pomoc, bo przecież jesteś dla niego supermenem, który ratuje świat, kiedy mówi pierwsze słowa i jest nim mama, kiedy od łaskotania zanosi się hihraniem, kiedy po nie przespanej nocy ty padasz na twarz, a ono się tylko do Ciebie uśmiecha...zapominasz o wszystkich złych chwilach.
Jala. czy ty nie przechodzisz teraz depresji popoprodowej? można to kochana leczyć i jest to zupełnie normalne u 20% mam |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 20, 2012 12:05 pm Temat postu: |
|
|
Jala.. gratuluje i trzymam za Was kciuki, Skarby..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 20, 2012 12:07 pm Temat postu: |
|
|
Gratuluję Ci serdecznie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jala Junior

|
Wysłany: Wto Lis 20, 2012 12:33 pm Temat postu: |
|
|
nie deprechy nie mam a mały już sie śmieje i zaczyna mówić mama (no dobra składa sylaby czasami mu wychodzi) wazy juz 9 kilo i troche mniej sie skupia na przedmiotach niz dzieci w jego wieku _________________ trzeba mieć siłę pokonywać przeszkody i walcz... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|