Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

urodziłam dzidziusia

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jala
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Lis 15, 2012 4:55 pm    Temat postu: urodziłam dzidziusia Odpowiedz z cytatem

w 31 tygodniu w stanie przerzucawkowym dziecko miesiac bylo w inkubatorze litry antobiotykow teraz nie ma lekarza ktorego nie odwiedzamy
kocham mojego synusia nad zycie daje mi tyle radości ale czasami zastanawiam sie czy bylo warto .........narazac siebie dziecko ..... nie wiem
maglia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lis 15, 2012 5:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj
Pewnie, że było warto.
Doskonale rozumiem przez co przeszłaś. Ja mam dwójkę dzieci, obie ciąże były bardzo ciężkie, miałam EPH Gestozę i leżałam długo na patologii.
Z córką wozili mnie 5 razy na porodówkę i z powrotem, bo tak mi skakało ciśnienie, że mimo leków ciężko było nad tym zapanować, też miałam stan przedrzucawkowy.
I syn i córka są wcześniakami, mieli spore problemy po porodzie, spędzili sporo czasu na OIOMie dziecięcym. Syn podłączony do respiratora, w bardzo ciężkim stanie i nie było wiadomo czy z tego wyjdzie.
Też miałam myśli podobne do Twoich, zastanawiałam się czy warto, skoro moje życie było zagrożone i moje dzieci tyle musiały przejść...
Ale uwierz mi, WARTO !

Teraz moje dzieci mają już naście lat Smile Są zdrowe, mądre i cudowne, patrząc na nie trudno uwierzyć że to wcześniaki po przejściach.

Z czasem wszystko Ci się poukłada i już nie będziesz zadawać tego pytania, będziesz wiedziała, że warto.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
agnieszka29
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lis 15, 2012 5:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zawsze warto...

U mnie podobnie było z córą też miałam problemy wysokie ciśnienie , rzucawkę ( ponad 4 godziny nieprzytomna byłam),PH Gestozę, też na patologi ciąży leżałam. Córa urodzona wcześniej w ciężkim stanie .Potem walka o każdy dzień .Po 1,5 miesiąca wyszliśmy do domku potem dalsze leczenie. \
Z synem problemów nie miałam.

Dziś córa ma 15 lat i jest zdrową cudną kobietką. Nikt nie wierzy że była wcześniakiem ,malutką istotką 1400g i 3 pkt.

Dlatego WARTO!!!
bellybelly
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lis 15, 2012 9:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WARTO!!!

Pierwsza ciąża: EPH gestoza, wielowodzie AFI 33 (norma do 12), małopłytkowość, lekka hipoglikemia, poród przedwczesny zagrażający i od 27 tygodnia ciąży "na klockach"(teoretycznie). Daliśmy radę do pierwszego dnia 37 tygdnia...poród: stan przedrzucawkowy. Młody zmniejszone napięcie mięśniowe, stopy końsko-szpotawe (to niezależne od tocznia), w piewszych dobach życia przetrwały botalny i otwór owalny...po 2 tygodniach wynik w normie.

Druga ciąża: liczne incydenty hipoglikemii, objawy neurologiczne, wtedy zaczęła się diagnstyka w kierunku padaczki. Cięcie w 40 tygodniu (podejrzenie tętniaka mózgu u mnie). Młody zdrów jak ryba Smile

Teraz chłopcy mają 10 i 6 lat. I są największym szczęściem jakie mnie w życiu spotkało Smile
Ankanow62
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lis 15, 2012 10:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak pięknie to napisalaś belly, z takim uczuciem ktore wyczuwa się nawet z tekstu............miłość matki
Powrót do góry
Agnieszka2211
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lis 16, 2012 1:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

warto, warto!
Dzieci to cudowne szczescie. Ja co prawda nie mialam tak ciezkich ciaz jak poprzedniczki, ale mam za soba kilka poronien. Na patologii spedzilam kilka tygodni w obu ciazach, nadcisnienie, problemy neurologiczne, hipotrofia, wielowodzie.
Ale walczylam o kazdy dzien, zeby go przezyc normalnie i cieszyc sie ciaza mimo wszystko. Bo juz wiedzialam, ze kazdy dzien moze byc Naszym ostatnim.
Udalo sie, dzieci sa kochane, broja i kloca sie, ale tez kochaja i zawsze siebie bronia przed rodzicami Smile

Maja 3 i 5 lat.
czasem nachodzi mnie mysl o kolejnym dziecku, taki instynkt macierzynski, ktory z wielu przyczyn musze zwalczyc Wink

zycze Wam zdrowka, samych dobrych chwil. Zobaczysz, ze niedlugo pojawi sie pierwszy usmiech, ktory sprawi, ze wszystkie obawy znikna.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
jala
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Lis 17, 2012 10:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mój synuś jest kochany ale i chory ja tez nie przeszłam tego łatwo zaczynam slepnąć
Aniołek@
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Lis 20, 2012 9:12 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[Twoje dziecko jest narazie maleńkie i jeszcze nie umie okazać Ci miłości, wdodatku jest chorę, więc ty nie potrafisz się w pełni cieszyć tym szczęściem.
Ale uwierz mi, kiedy zobacz ten pierwszy uśmiech, kiedy będzie biegło do mamy kiedy zbije kolanko i prosi tylko ciebie o pomoc, bo przecież jesteś dla niego supermenem, który ratuje świat, kiedy mówi pierwsze słowa i jest nim mama, kiedy od łaskotania zanosi się hihraniem, kiedy po nie przespanej nocy ty padasz na twarz, a ono się tylko do Ciebie uśmiecha...zapominasz o wszystkich złych chwilach.

Jala. czy ty nie przechodzisz teraz depresji popoprodowej? można to kochana leczyć i jest to zupełnie normalne u 20% mam
Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lis 20, 2012 12:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jala.. gratuluje i trzymam za Was kciuki, Skarby.. Buziak Buziak Buziak
Powrót do góry
paproshka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lis 20, 2012 12:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratuluję Ci serdecznie Very Happy
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Lis 20, 2012 12:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie deprechy nie mam a mały już sie śmieje i zaczyna mówić mama (no dobra składa sylaby czasami mu wychodzi) wazy juz 9 kilo i troche mniej sie skupia na przedmiotach niz dzieci w jego wieku
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: