Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kasiaaa123 Junior

|
Wysłany: Sro Lis 21, 2012 9:09 pm Temat postu: witam |
|
|
Witam. Ja, że mam zespół sjogrena dowiedziałam się pół roku temu. Mam 18 lat. Obecnie biorę arechinę od września. Najgorsza jest zdecydowanie suchość oczu. i rąk. i ta bezsennosc. Chyba każdy z nas potrzebuje wsparcia. Szczególnie że tak mało wiadomo o tej chorobie, tzn. trudno trafić na lekarza który potrafi udzielić potrzebnych informacji. Pozdrawiam
Jak ktoś ma lekarza godnego polecenia, to byłabym wdzięczna. Interesuje mnie woj. mazowieckie. z góry dziękuję.
Bo u mnie w mieście jeszcze nie trafiłam na kogoś kto wie dużo o tej chorobie. Nawet czasem wątpie w wiedze mojej prowadzącej lekarki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 03, 2012 8:50 pm Temat postu: |
|
|
Kasia sprawdz w watku.. lekarze godni polecenia..- pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Gru 03, 2012 9:17 pm Temat postu: |
|
|
Kasiu wydzieliłam ci Twoj wątek, bo tak masz możliwośc uzyskania wiecej informacji
w ten sposob także widzimy cię od razu ,
tutaj kązdy Cię pozna
podpięłas się pod wątek Basi , gdzie nie każdy widzi ,że jesteś tutaj nowa a nowe osoby trakujemy szczególnie bo wymagają zainteresowania i oswojenia się
teraz mozesz pytać u siebie  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Gru 04, 2012 11:19 am Temat postu: |
|
|
witaj Kasiu  _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasiaaa123 Junior

|
Wysłany: Wto Gru 04, 2012 6:28 pm Temat postu: |
|
|
dziękuję
Fakt, trochę ciężko mi narazie odnaleźć się na tym forum.
Ale cieszę się, że wreszcie znalazłam forum, gdzie można porozmawiać z ludźmi którzy przechodzą to samo. Bo czasem ciężko jest..
chyba złapałam jakiegoś doła.
Tak ciężko, w tym roku tak wszystko na raz. Mam dość tego arechinu, nie wysypiam się, włosy i paznokcie są w strasznym stanie.
Chyba muszę się wybrać do neurologa. Boję się że ten arechin może mieć jakiś wpływ duży na mnie. Chyba go odstawie chociaż na te pół roku przed maturą.
Wiem, że zespół sjogrena to nic takiego, szczególnie gdy jest pierwotny.
Przeraża mnie tylko myśl, że przez całe życie będę musiała unikać słońca.
Mam pytanie, czy wiecie czy z zespołem sjogrena można oddawać krew czy te przeciwciała wykluczają oddawanie krwi? Z tego co ja pytałam lekarza to nie ożna oddawać, bo można osłabić organizm. Ale się zastanawiam czy nie mogłabym chociaż raz oddać..
Ale się rozpisałam. Przepraszam, zawsze lubiłam dużo pisać.  _________________ 'Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli.'  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pluskotka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Gru 04, 2012 6:40 pm Temat postu: |
|
|
(usunięte) _________________ "Przyzwyczajenie do ironii psuje charakter."
Ostatnio zmieniony przez Pluskotka dnia Wto Gru 31, 2013 1:07 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasiaaa123 Junior

|
Wysłany: Wto Gru 04, 2012 9:59 pm Temat postu: |
|
|
kurcze, to słabo. Inni mogą a im się nie chce, a jak my chcemy pomóc to nam nie wolno. Ehh. _________________ 'Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli.'  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Gru 04, 2012 10:04 pm Temat postu: |
|
|
witam i ja .
ale zawsze można pomagać w inny sposób są ich miliony.
pozdrawiam . _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasiaaa123 Junior

|
Wysłany: Sro Gru 05, 2012 12:05 am Temat postu: |
|
|
no tak, tylko ja obecnie nic innego nie mogę robić. Tzn nie mam czasu. Niestety matura już za pół roku.. _________________ 'Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli.'  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 07, 2012 9:55 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, Kasiu.. . jak Monika dobrze zauwazyla, Twoj post mona bylo przeoczyc.. no moze nie post ale to, ze jest Twoim pierwszym postem... ... tak wiec teraz oficjalnie- witam.
pozdrawiam-ewela, jak widac, ciagle roztargniona..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasiaaa123 Junior

|
Wysłany: Nie Gru 09, 2012 10:16 am Temat postu: |
|
|
a dziękuję za powitanie
w sumie mogłam napisać go inaczej, ale też nie pomyślałam.
 _________________ 'Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli.'  |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 09, 2012 11:08 am Temat postu: |
|
|
Z opóźnieniem, ale i ja witam  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 17, 2012 7:54 pm Temat postu: |
|
|
Witaj! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Izabela T Super senior

|
Wysłany: Sro Gru 19, 2012 1:06 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię Kasiu.
Ja również nie mogłam przyjmować arechiny.
Brałam ją 2 tyg i odstawiłam. Nie mogłam po niej spać, miałam takie dziwne psychozy, o prowadzeniu auta to mogłam zapomnieć, kręciło mi się w głowie. Okropne uczucie...
Pozdrawiam Cię i głowa do góry  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasiaaa123 Junior

|
Wysłany: Sob Mar 16, 2013 4:19 pm Temat postu: |
|
|
hmm. a ja nie mogę spać, teraz mi się zaczęły zawroty głowy, głowa mnie boli często, ciągle jestem śpiąca , niskie ciśnienie, i nadal budzę się w nocy. Ale mimo wszystko biorę tą arechinę , już od września, a moja lekarka nie widzi powodu dlaczego np miałabym zmienić ją na plaqenil.
No ale co mam zrobić, muszę brać w koncu ją bo co innego mi zostaje.
I te koszmarne zmiany na skórze, a to wysypka, a to pękające dłonie.. _________________ 'Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli.'  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|