Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
matatucha Junior

|
Wysłany: Pon Kwi 15, 2013 7:45 pm Temat postu: |
|
|
Cześć
Moja mama choruje na tocznia, aktualnie prawdopodobnie zaatakował jej oko, już trzeci tydzień okulistka próbuje wyleczyć rogówkę, niestety bez skutku.
Poszukuję okulistki która ma pojęcie o toczniu, ewentualnie dobrego lekarza od tocznia + oczy.
Zaznaczam od razu, forum przeszukałam, spisałam nazwiska, ale może coś wiecie wiecej co może pomóc?
miejsce: śląsk, małopolskie.
Od razu mówię - mama leczy się u prof. Hrycka - zadzwoniła do niego i powiedziała że okulistka prosiła o wprowadzenie leczenia na toczeń (mama nie bierze leków ze względu na chora wątrobe) - profesor powiedział że ... nie będize leczył jej oka, i ma iść do okulisty.
CUDOWNE ZACHOWANIE ....
Błagam o szybką pomoc! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Kwi 15, 2013 8:25 pm Temat postu: |
|
|
zachowanie jest racjonalne
ja do oka dostaję zastrzyki sterydowe co od razu mogła wprowadzic u mamy okulistka , nie leczy oka reumatolog , tak jak nie leczy serca, nerek, płuc, każdy organ leczy specjalista i tu profesor ma 100% racji
moze warto pojechać wcześnie rano do Kliniki Okulistyczniej w Katowicach na Ceglaną, to są specjaliści od oczu,
w jeden dzien załatwi się tam wszystko
dobrze by było że mama miała skierowanie od okulistki do ktorej chodzi
trochę mnie dziwi dlaczego okulista jak sobie nie radzi nie skierowała mamy od razu tam , lub innej placówki
ja leczę oczy juz od stycznia dokładnie od dnia 13.01. tego roku ,
to co 2 dzien sterydowy zastrzyk do oka, sterydy i antybiotyki w kroplach , było juz dobrze , i na nowo się zaczęło
to wymaga czasu , dużo czasu
przesuwam Twoj post do działu Pierwsze kroki tam będziesz mogła zadawać pytania i czekac na odpowiedzi,
możesz oczywiscie pisać w innych tematach , są także na temat chorob oczu na tym forum
pozdrawiam serdecznie _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
matatucha Junior

|
Wysłany: Pon Kwi 15, 2013 9:44 pm Temat postu: |
|
|
dzięki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Kwi 15, 2013 9:57 pm Temat postu: |
|
|
gdzie mieszkacie ? moze gdzieś w innym miescie kogoś polecę
kiedy lezałam w klinice przy pulsach z endoxanu często coś działo się z oczami ,wtedy profesor wzywał okulistę na oddział
a działo się sporo, zapalenie twardówki, tęczówki, rogówki , nerwów wzrokowych , takie rzeczy leczy okulista nawet jesli to toczen atakuje a to mozna potwierdzic badaniami i tylko okulista ma prawo włączyć sterydy na oczy ,
kiedy mama będzie u profesora dobrze by było sprawdzic czy toczen jest aktywny i wtedy pomysleć o kompleksowym leczeniu inaczej to nie ma sensu,
tym bardziej że prof nie decyduje się podawać sterydów bo moga zrobić więcej złego niz dobrego
on wie co robi, to bardzo dobry specjalista _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
matatucha Junior

|
Wysłany: Pon Kwi 15, 2013 10:29 pm Temat postu: |
|
|
29 kwietnia idzie do szpitala, w środę natomiast ma konsultacje ze specjalistą od rogówki. Jeżli nic nie pomogą, to wybierzemy się na Ceglaną.
Okolice Katowic - dojechać możemy wszędzie (Katowice, Częstochowa, Kraków) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 8:01 am Temat postu: |
|
|
witaj na forum
trzymam kciuki za Twoją Mamę  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 17, 2013 9:33 am Temat postu: |
|
|
Ja rowniez cieplutko witam ..
Zdrowka dla Mamy!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 17, 2013 1:38 pm Temat postu: |
|
|
I ja witam na forum
Zdrowia dla Mamy życzę  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 17, 2013 9:40 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Żałuję, że nie mogę pomóc (nie dość, że doświadczeń z okulistami nie ma dosłownie żadnych, to jeszcze z drugiego końca tym bardziej). Trzymam jednak kciuki za szybkie odnalezienie właściwego specjalisty. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
matatucha Junior

|
Wysłany: Sro Kwi 17, 2013 10:00 pm Temat postu: |
|
|
Cześć
Byłyśmy dzisiaj na konsultacji z ordynatorem okulistyki w Centrum Urazowym w Sosnowcu (nie pamiętam nazwiska niestety).
Mama dostała dwa rodzaje kropli plus krople na oko z własnej surowicy krwi, dodatkowo jakieś tabletki i sterydy w tabletkach.
Miejmy nadzieję że już będzie dobrze teraz!
Dzięki za miłe słowa! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 17, 2013 10:10 pm Temat postu: |
|
|
bardziej skuteczne od sterydów doustnych są zastrzyki sterdowe w gałkę oczną,
nie spodziewaj się poprawy z dnia na dzien, bo tak nie będzie ,ale mam nadzieję że wszystko wróci w koncu do normy
te krople z surowicy krwi jej robili na miejscu ?
nie słyszałam o takiej metodzie _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
matatucha Junior

|
Wysłany: Czw Kwi 18, 2013 8:56 am Temat postu: |
|
|
tak, robili na miejscu, pobrali chyba trzy ampułki krwi i czekałyśmy około 2 godzin. |
|
Powrót do góry |
|
 |
matatucha Junior

|
Wysłany: Czw Kwi 18, 2013 9:57 am Temat postu: |
|
|
a dodatkowo moja mama nie bierze w ogóle leków na tocznia, bo nie może.
a profesor zawsze jakieś różne objawy etc zgania na inne choroby a nie na tocznia.
generalnie on jest najważniejszy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Kwi 18, 2013 11:15 am Temat postu: |
|
|
matatucha jesli mama nie moze brać leków to co ma się zrobić?jak leczyć ?
nie powinna leczyć się także u hepatologa ? czyli specjalisty od wątroby
co do profesora- każdy ma swoje zdanie
gdyby on przyjmował wszystkich ktorzy do niego dzwonią to doba musiałaby mieć 2 razy tyle godzin a oddział przynajmniej 200 łożek
on ma tylu pacjentów ktorzy się przewijają przez oddział i gabinety ze głowa boli
faktycznie jest najważniejszy , chociaz niewiele osob wie , że jesli ktoś jest w powaznym stanie , to nawet w weekendy się zjawia , lub dzwoni
jest jeszcze docent Scieżka , hmm niektorzy ją wolą
ilu pacjentow tyle zdań na temat lekarzy ,
bardzo blisko jest prof Kucharz w Katowicach -Ochojcu , są dobrzy reumatolodzy w Sosnowcu, w Ustroniu _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pluskotka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Kwi 18, 2013 11:48 am Temat postu: |
|
|
(usunięte) _________________ "Przyzwyczajenie do ironii psuje charakter."
Ostatnio zmieniony przez Pluskotka dnia Wto Gru 31, 2013 1:29 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|