Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
remi Junior

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 7:14 pm Temat postu: proszę o pomoc |
|
|
witam wszystkich, zastanawiam się czy dobrze zrobiłam logując się na forum, ale myślę ,że tylko Wy możecie mi szybko pomóc.jestem umówiona z reumatologiem dopiero na 15 sierpnia a do tego czasu zżera mnie strach,od kilku lat strasznie bolą mnie kolana, nadgarstki,biodra, i ogólnie źle się czuje jestem słaba i zmęczona ,lekarz zlecił kilka badań i okazało się,że mam za wysokie ASO,-403 i ciągle rosło przez 4 lata robiłam wszystko by spadło : usunęli mi migdałki, zęby mądrości byłam też u ortopedy ponieważ ból kolan czasem jest nie do zniesienia i według ortopedy jest ok, z powodu bólu brzucha zrobiła USG i okazało się że mam powiększoną śledzionę 53 na 138 mm, lekarz skierował mnie z tego powodu do hematologa tam dostałam skierowanie na przeciwciała przeciwjądrowe, wynik ; obecne, typ świecenia ziarnisty miano 320 wykryto przeciwciała przeciw antygenowi Ro-52. mam też wyniki takie z tabelami i tam jest też antygen kontrola intensywność 108 . czego mogę się spodziewać na wizycie a moż powinnam zrobić jeszcze jakieś dodatkowe badania . proszę o pomoc _________________ majeczka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 7:18 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum
z pewnością ktoś się odezwie i odpowie na Twoje pytania. Póki co, musisz po prostu czekać na wizytę u reumatologa, choć to dopiero w sierpniu.
Na pewno dobrze zrobiłaś logując się na forum
Pozdrawiam! _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
folka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 8:14 pm Temat postu: |
|
|
Cześć. Ja też tu jestem nowa i nie zabłysnę wiedzą. Poważne problemy mam od kilku tygodni i wiem jakie to męczące (i fizycznie i psychicznie) czekać, aż ktoś Cię dobrze pokieruje. Może udałoby Ci się dostać do reumatologa prywatnie? Wiem, że to kolejny wydatek, a przy róznych badaniach ich nie brakuje, ale do sierpnia kawał czasu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pluskotka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 8:31 pm Temat postu: |
|
|
(usunięte) _________________ "Przyzwyczajenie do ironii psuje charakter."
Ostatnio zmieniony przez Pluskotka dnia Pią Lis 22, 2013 4:47 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
remi Junior

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 9:02 pm Temat postu: |
|
|
dziękuje za powitanie, może ktoś wie czy powinnam zrobić kilka dodatkowych badan za nim będę u reumatologa by przyspieszyć wyjaśnienie , wcześniej zapomniałam napisać,że często mam czerwone policzki znajomi mówią że ktoś myśli o mnie intensywnie _________________ majeczka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 9:14 pm Temat postu: |
|
|
witaj
myslę ze reumatolog sam zdecyduje o badaniach , i tak juz masz podstawę do tego zeby lekarz się Tobą zajął
i byc moze zdecydował o leczeniu
na pewno zleci ci dodatkowe badania zeby postawic diagnozę
o przeciwciałach możesz poczytać sobie tutaj http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=957
ty masz typ swiecenia ziarnisty a wiec
Cytat: |
- ziarniste, plamiste – może świadczyć o 1) przeciwciałach anty SSA lub anty SSB – występujących przy SLE i Sjogrenie, 2) przeciwciałach anty Sm (anty –Smith) typowych dla SLE, 3) przeciwciałach anty RNP obecnych przy SLE, MCTD, RZS, twardzinie. |
_________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 9:23 pm Temat postu: |
|
|
Monika ma racje,słuchaj jej rad bo to autorytet forumowy...szkoda tracic zawczasu kase na badania,lekarz zdecyduje co potrzeba...troszke wyluzuj i sie nie denerwuj,będzie dobrze...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
remi Junior

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 9:32 pm Temat postu: |
|
|
dziękuję za dobre rady i słowa pocieszenia może nie jest źle ponieważ od 10 lat mam łuszczycę może to ona jest za wszystko odpowiedzialna, _________________ majeczka  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 10:03 pm Temat postu: |
|
|
Czy ktoś sugerował ci łuszczycowe zapalenie stawów? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mel-ania Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 10:15 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię serdecznie, Remi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2012 7:07 am Temat postu: |
|
|
Witaj
Ja również pomyślałam o łuszczycowym zapaleniu stawów. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
remi Junior

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2012 8:06 am Temat postu: |
|
|
jeszcze żaden lekarz nie zasugerował takiej choroby , Do 15 sierpnia trochę daleko może w Słupsku będzie mniejsza kolejka do reumatologa ktoś wie ? _________________ majeczka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 11, 2012 11:46 am Temat postu: |
|
|
Witam!!
Ja mam niezróżnicowaną układową chorobę tkanki łącznej. ANA 1/320 typ świecenia ziarnisty i ANA2 obecne antyRo 52 i 60-mam też takie wędrujące bóle stawów(tzn miałam bo biorę leki i już nie boli)-najgorzej bolały kolana!Jak ustawią Ci dobrze leki to wszystko wróci do normy-nawet czasami zapomnisz że chorujesz!
Daj znać co lekarz powiedział!!
Pozdrawiam!!
Dziewczyny a dlaczego myślicie,że to ŁZS??
A masz w rodzinie chorych na łuszczycę? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Cze 11, 2012 12:25 pm Temat postu: |
|
|
Kina ,remi napisała że od 10 ciu lat choruje na łuszczyce,do tego doszły bóle stawów,stad ta sugestia... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 11, 2012 12:31 pm Temat postu: |
|
|
A faktycznie-umknął mi jakoś ten post o łuszczycy! No to może być ŁZS-tylko to ANA i antyRo nie pasują... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|