Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

powtórka z rozrywki

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jala
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Paź 05, 2013 1:18 pm    Temat postu: powtórka z rozrywki Odpowiedz z cytatem

Przez 2 miesiące leżałam w łóżku nie mogac wstać musieli wynosić mnie do ubikacji a to wszystko przez stawy tym razem zaatakowane przez tocznia.Dostałam się do szpitala uniwersyteckiego w Krakowie dostałam nowe leki czyli kupe sterydów i arachine.świece chyba strasznie bo to 1:10240 no i znowu łysieje
Pisze to chyba dlatego by z kimś pogadać bo moj facet ma to gdzieś.
Pozdrawiam was ciepło Smile
Smenek
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Sob Paź 05, 2013 1:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej Jala
Musisz sie mega zle czuc, bo ja przy mniejszym wyniku mialem juz problemy zchodzeniem i mega bole. Na stawy i bole bardzo mi Quensyl pomaga. Wystarczy ze nie biore 2 tygodnie i juz wszystko wraca.
Nie wiem czy to bierzesz ale sprowadza sie to z Niemiec. Ja akurat jezdze bo mam tam zaledwie 1.5 godziny samochodem, ale lek naprawde dziala. Ale napisalas ze powtorka z rozrywki czyli bylo ok i cos wrocilo, dobrze zrozumialem?
Trzymaj sie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Paź 06, 2013 8:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Jala. Very Happy

Bardzo mi przykro z powodu Twojego zlego samopoczucia i braku wsparcia Confused
Zapewne znajdziesz je u nas Wink Latwiej byloby, bardziej czytelnie, jesli umiescilabys post w swoim watku:
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=4171&postdays=0&postorder=asc&start=0
(jest tam Twoja historia-forumowiczom byloby latwiej.. .)

Albo- istnieje rowniez i taki watek Wink, gdzie wywalamy z siebie to co nas boli..- Zapraszam:
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=4939

Mam nadzije, ze szybko wrocisz "do siebie". Dostalas leki, ktore, miejmy nadzieje, szybko pomoga!
Pozdrawiam.
jala
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Paź 06, 2013 9:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie biore tego leku a na co on jest?? hmm płakałam z bólu nie moglam zrobić obiadu bo palce nie trzymały choćby noża puchły mi stopy leżałam i się nie ruszałam mając 2 dzieci w domu to tragedia.... a wróciło po 2 latach tym razem na stawy ...wczesniej były nerki
biore medypret 32 i arachine 1 dziennie co prawda nie jest idealnie bo palce u rąk bolą czasami i kolana mi puchną ale jest o niebo lepiej niż miesiąc temu chodze mogę coś zrobić
Smile
Smenek
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Nie Paź 06, 2013 1:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Quensyl jest to lek z grupy przeciw malarycznych - czy jakos tak. W kazdym razie wydaje mi sie ze dzieki niemu biore mniejsze dawki sterydow. Dziala u mnie na bole stawow i lagodzi ogolne objawy tocznia takie jak np. zmiany skorne. Jedno opakowanie czyli 100 tabletek wsyatrcza mi na ponad trzy miesiace, koszt opakowania to okolo 30 euro. Mozna zalatwic przez import docelowy z apteki. Ale tu potrzeba jakiegos pisma od reumatologa i chyba zgody nfz, albo jechac samemu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Izabela T
Super senior
Super senior

PostWysłany: Pon Paź 07, 2013 9:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Można również kupić w Czechach Plaquenil to jest to samo co Quensyl ale tańszy.
Zapytaj o niego swojego reumatologa, mnie również on pomaga bo od 4 miesięcy biorę i jest ok. Zmniejszyłam dawkę sterydów.
Jala trzymaj się, wiem co to znaczy, tym bardziej że są dzieci w domu, trzeba zrobić to czy tamto a tu sił brak...

Pozdrawiam Cię i trzymaj się Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: