Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
PatrycjaN Junior

|
Wysłany: Pon Cze 01, 2015 5:11 pm Temat postu: Witam |
|
|
Hej . Jestem Patrycja witam się z Wami serdecznie .
Mam 22 lata od półtora roku choruje na toczeń układowy z zajęciem nerek . Dodatkowo mam nadciśnienie tętnicze nabyte . Leki które biorę to metypred 6mg na dobę , apo-rami 5 mg 2xdziennie , beto zk 25 , celcept obecnie 500 mg 2xdziennie i quensyl (lek działa na mnie cudownie biorę go od roku . Moje wyniki poprawiły się o 100%. Jest dzieżko go zdoby , sprowadzam go na własną rękę z Niemiec. POLECAM ) . Jestem tu nowa wiec nie wiem jeszcze jak się tu poruszać . Zapisałam się do Waszego forum ponieważ macie interesujące wątki .
Dziś dowiedziałam się że mam półpasiec . Byłam przerażona , gdyż każda dodatkowa choroba odbija się na nas Toczniowcach 2 razy mocniej . Jednak okazało się , że wszytko w miarę dobrze . Dostałam lek hascovir i witaminę B compleks . Czytałam na różnych forach , że mogą być powikłania mam nadzieję , że choć tego uda mi się uniknąć .
Jeśli ktoś z Was przechodził lub jest w trakcie półpaśca proszę o jakieś porady Pozdrawiam Pati  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Cze 01, 2015 5:36 pm Temat postu: |
|
|
witaj na Forum
Cytat: |
Byłam przerażona , gdyż każda dodatkowa choroba odbija się na nas Toczniowcach 2 razy mocniej |
ja tam takiego czegoś u siebie nie zauważyłam
tu masz temat o półpaścu
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1226&highlight=p%F3%B3pasiec
poczytaj sobie :0 _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 01, 2015 7:25 pm Temat postu: |
|
|
Witaj serdecznie .
życzę zdrówka i oby półpasiec jak najszybciej przeszedł.
trzymaj się zdrowo! _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
katarzynadudek7 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 01, 2015 7:42 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum
Ja osobiście też nie zauważyłam wzmożonego chorowania. Po dziecięcej wirusówce miałam rzut.
Co do półpaśca - czy reumatolog o tym wie ???? Jeśli nie doradzałabym w miarę szybkie poinformowanie. Nie chodzi o sam toczeń ale o cellcept.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
PatrycjaN Junior

|
Wysłany: Pon Cze 01, 2015 8:20 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi . Dziś próbowałam dodzwonić się do mojego lekarza prowadzącego jednak telefon wiecznie zajęty jutro będę dalej próbować a co do celceptu mogą być jakieś problemy ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 01, 2015 8:45 pm Temat postu: |
|
|
Witam reprezentantkę Trójmiasta.
Jeśli chodzi o półpasiec, mam nadzieję, że obejdzie się bez powikłań.
Kinga podsunęła cenną wskazówkę, z tymże do lektury wątków na forum polecam jeszcze od siebie szczyptę dystansu. Przebieg choroby nigdy nie jest taki sam w dwóch nawet podobnych do siebie przypadkach, trzeba więc uzbroić się w dawkę optymizmu i wiary w jak najlepszy scenariusz wydarzeń. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
PatrycjaN Junior

|
Wysłany: Wto Cze 02, 2015 10:36 am Temat postu: półpasiec |
|
|
Hej dodzwoniłam się w końcu do mojego lekarza . Powiedzial że mam odstawić cell cept na czas leczenia . Wczoraj bylam w aptece i kupiłam środek na swędzenie i na szybsze gojenie . Troche pomaga . Czy mogę cos jeszcze dodatkowo zastosować ? Biorę tez wapno z witaminami tak doradzila mi pani w aptece .
Dziękuję za takie szybkie odpowiedzi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|