Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PatrycjaN
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Cze 01, 2015 5:11 pm    Temat postu: Witam Odpowiedz z cytatem

Hej . Jestem Patrycja witam się z Wami serdecznie .
Mam 22 lata od półtora roku choruje na toczeń układowy z zajęciem nerek . Dodatkowo mam nadciśnienie tętnicze nabyte . Leki które biorę to metypred 6mg na dobę , apo-rami 5 mg 2xdziennie , beto zk 25 , celcept obecnie 500 mg 2xdziennie i quensyl (lek działa na mnie cudownie biorę go od roku . Moje wyniki poprawiły się o 100%. Jest dzieżko go zdoby , sprowadzam go na własną rękę z Niemiec. POLECAM ) . Jestem tu nowa wiec nie wiem jeszcze jak się tu poruszać . Zapisałam się do Waszego forum ponieważ macie interesujące wątki .
Dziś dowiedziałam się że mam półpasiec . Byłam przerażona , gdyż każda dodatkowa choroba odbija się na nas Toczniowcach 2 razy mocniej . Jednak okazało się , że wszytko w miarę dobrze . Dostałam lek hascovir i witaminę B compleks . Czytałam na różnych forach , że mogą być powikłania mam nadzieję , że choć tego uda mi się uniknąć .
Jeśli ktoś z Was przechodził lub jest w trakcie półpaśca proszę o jakieś porady Wink Pozdrawiam Pati Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Cze 01, 2015 5:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj na Forum Smile
Cytat:
Byłam przerażona , gdyż każda dodatkowa choroba odbija się na nas Toczniowcach 2 razy mocniej

ja tam takiego czegoś u siebie nie zauważyłam

tu masz temat o półpaścu
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1226&highlight=p%F3%B3pasiec
poczytaj sobie :0

Powrót do góry
agnieszka29
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Cze 01, 2015 7:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj serdecznie .
życzę zdrówka i oby półpasiec jak najszybciej przeszedł.
trzymaj się zdrowo!
katarzynadudek7
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Cze 01, 2015 7:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj na forum Smile
Ja osobiście też nie zauważyłam wzmożonego chorowania. Po dziecięcej wirusówce miałam rzut.
Co do półpaśca - czy reumatolog o tym wie ???? Jeśli nie doradzałabym w miarę szybkie poinformowanie. Nie chodzi o sam toczeń ale o cellcept.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
PatrycjaN
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Cze 01, 2015 8:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję Wam za odpowiedzi . Dziś próbowałam dodzwonić się do mojego lekarza prowadzącego jednak telefon wiecznie zajęty jutro będę dalej próbować a co do celceptu mogą być jakieś problemy ?
Powrót do góry
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Cze 01, 2015 8:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam reprezentantkę Trójmiasta.
Jeśli chodzi o półpasiec, mam nadzieję, że obejdzie się bez powikłań.

Kinga podsunęła cenną wskazówkę, z tymże do lektury wątków na forum polecam jeszcze od siebie szczyptę dystansu. Przebieg choroby nigdy nie jest taki sam w dwóch nawet podobnych do siebie przypadkach, trzeba więc uzbroić się w dawkę optymizmu i wiary w jak najlepszy scenariusz wydarzeń.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
PatrycjaN
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Cze 02, 2015 10:36 am    Temat postu: półpasiec Odpowiedz z cytatem

Hej dodzwoniłam się w końcu do mojego lekarza . Powiedzial że mam odstawić cell cept na czas leczenia . Wczoraj bylam w aptece i kupiłam środek na swędzenie i na szybsze gojenie . Troche pomaga . Czy mogę cos jeszcze dodatkowo zastosować ? Biorę tez wapno z witaminami tak doradzila mi pani w aptece .

Dziękuję za takie szybkie odpowiedzi Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: