|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lis 15, 2013 6:01 pm Temat postu: Pasty rożne |
|
|
Przyszła jesien,koncza sie pomidory , ogorki i inne warzywa letnie , bardziej człowiek myśli co zjeść ?
wędliny bleee, sery srednio wchodzą
czekam na propozycje past do pieczywa i nie tylko _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lis 15, 2013 6:37 pm Temat postu: |
|
|
2 sztuki miękkiego awokado
ząbki czosnku - w zależności ile się lubi
natka pietruszki - też wg upodobań
sól i pieprz do smaku
awokado wybieramy ze skórki
czosnek wyciskamy przez praskę, pietruszkę siekamy
ugniatamy wszystko z awokado, doprawiamy i zjadamy  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lis 15, 2013 10:46 pm Temat postu: |
|
|
jakies pasty z rybą? serem ? może z jajkami ?wsio co robicie - dawać tu , bo mi się chce.  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
iwus Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 18, 2015 2:01 pm Temat postu: |
|
|
Ostatnio pasty często goszczą na mym stole, kombinuję ze wszystkim, co wpadnie w ręce
Brokułowa jest numerem 1, podzielę się więc z wami:
Brokuła ugotować na parze, może być do całkowitej miękkości, łatwiej będzie rozgnieść czy potraktować blenderem. Ostudzić, przełożyć do większego naczynia, trochę rozdrobnic, dodać zieloną pietruchę czy inne zielone w dowolnych ilościach, ulubione przyprawy, trochę oliwy i zmiksować na gładką masę. Można uprażyć na patelni ziarno sezamowe i tym posyłać gotową pastę, wymieszać. Spokojnie nadaj3 się na kanapki do pracy, podobnie jak pasta z bobu.
Przy niej ciut więcej roboty, bo bób po ugotowaniu trzeba ze skórki obrać, ale zasada ta sama, dodajemy, co pod ręką, u mnie ostatnio była to czerwona cebulka i orzeszki ziemne, oczywiście połączone z oliwą, tutaj nieco więcej oliwy, bo bób po zmiksowaniu trochę suchy jest. No i oczywiście zielonego sporo dodać, tu był koperek, wykorzystuję też zioła mrożone. Czasem można dosypac trochę zmielonego lnu (ja używam złocistego), zwłaszcza w takich pastach, które wychodzą trochę ciapowate, bo len ładnie zagęści. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|