Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"
 
 Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pasty rożne

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Odżywianie, Diety, Przepisy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator


Dołączył: 14 Lis 2004
Posty: 17131

PostWysłany: Pią Lis 15, 2013 6:01 pm    Temat postu: Pasty rożne Odpowiedz z cytatem

Przyszła jesien,koncza sie pomidory , ogorki i inne warzywa letnie , bardziej człowiek myśli co zjeść ?
wędliny bleee, sery srednio wchodzą
czekam na propozycje past do pieczywa i nie tylko
_________________
Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kinga
Moderator
Moderator


Dołączył: 14 Mar 2005
Posty: 14240

PostWysłany: Pią Lis 15, 2013 6:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mr. Green

2 sztuki miękkiego awokado
ząbki czosnku - w zależności ile się lubi
natka pietruszki - też wg upodobań
sól i pieprz do smaku

awokado wybieramy ze skórki
czosnek wyciskamy przez praskę, pietruszkę siekamy
ugniatamy wszystko z awokado, doprawiamy i zjadamy Razz
_________________
Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator


Dołączył: 14 Lis 2004
Posty: 17131

PostWysłany: Pią Lis 15, 2013 10:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jakies pasty z rybą? serem ? może z jajkami ?wsio co robicie - dawać tu , bo mi się chce. Wink
_________________
Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kinga
Moderator
Moderator


Dołączył: 14 Mar 2005
Posty: 14240

PostWysłany: Pią Lis 15, 2013 11:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przetestowane pasty
http://smakoterapia.blogspot.com/2012/06/zdrowa-i-pyszna-pasta-z-kaszy-jaglanej.html
http://smakoterapia.blogspot.com/2012/04/pasta-do-chleba-z-kasza-gryczana.html
http://smakoterapia.blogspot.com/2012/04/serek-bez-sera-czyli-weganski-twarozek.html
http://www.olgasmile.com/pasta-do-chleba-na-bezie-ziaren-slonecznika-pieczonej-papryki-i-curry.html
w tym ostatnim robiłam bez pieczonej papryki, dodałam tylko słodką paprykę w proszku


a pasty z jajek - to robię z wędzonym łososiem
jajka, łosoś, sól, pieprz - wsio razem blenderem traktuję i do chlebka Smile
_________________
Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
iwus
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 22 Cze 2012
Posty: 2560
Skąd: Dolny Śląsk

PostWysłany: Nie Sty 18, 2015 2:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio pasty często goszczą na mym stole, kombinuję ze wszystkim, co wpadnie w ręce Razz
Brokułowa jest numerem 1, podzielę się więc z wami:
Brokuła ugotować na parze, może być do całkowitej miękkości, łatwiej będzie rozgnieść czy potraktować blenderem. Ostudzić, przełożyć do większego naczynia, trochę rozdrobnic, dodać zieloną pietruchę czy inne zielone w dowolnych ilościach, ulubione przyprawy, trochę oliwy i zmiksować na gładką masę. Można uprażyć na patelni ziarno sezamowe i tym posyłać gotową pastę, wymieszać. Spokojnie nadaj3 się na kanapki do pracy, podobnie jak pasta z bobu.
Przy niej ciut więcej roboty, bo bób po ugotowaniu trzeba ze skórki obrać, ale zasada ta sama, dodajemy, co pod ręką, u mnie ostatnio była to czerwona cebulka i orzeszki ziemne, oczywiście połączone z oliwą, tutaj nieco więcej oliwy, bo bób po zmiksowaniu trochę suchy jest. No i oczywiście zielonego sporo dodać, tu był koperek, wykorzystuję też zioła mrożone. Czasem można dosypac trochę zmielonego lnu (ja używam złocistego), zwłaszcza w takich pastach, które wychodzą trochę ciapowate, bo len ładnie zagęści.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Odżywianie, Diety, Przepisy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by PhPBB © 2001, 2002 phpBB Group