Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Renia89 Junior

|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 10:28 am Temat postu: ciąża - wybór szpitala |
|
|
Witam wszystkich!
Jestem nowa na forum i mam nadzieje, że mi pomożecie
Jestem w 7 miesiącu ciąży, choruje na tocznia od prawie 3 lat. Do porodu już coraz bliżej, a ja dalej nie wiem gdzie rodzić.
Zwracam się o pomoc i dobre rady dziewczyn/kobiet z dolnego śląska, które są/były w podobnej sytuacji i może mają doświadczenie z naszymi dolnośląskimi szpitalami. Reumatologa mam w Śremie. On proponuje mi Poznań, ale nie ukrywam- jest to dla mnie dość daleko. (jestem z okolic Lubina)
proszę o pomoc
Renia |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 10:37 am Temat postu: |
|
|
Witaj Renia.
Przeniosłam Twój post do pierwszych kroków .Tutaj się witamy .
W doniesieniach medycznych nie dyskutujemy;)
Życzę dużo zdrówka. Każdy ma obawy , ja niestety nie poradzę bo jestem z Opolskiego .Aczkolwiek córkę rodziłam we Wrocławiu w klinice ,ale nie wiem gdzie ją przenieśli bo na dyrekcyjnej już jej nie ma. Myślę że niebawem ktoś coś doradzi.
Wszystkiego dobrego życzę _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
perelka20 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 10:41 am Temat postu: |
|
|
Witaj zdrówka dla Ciebie i maleństwa. Ja też nie pomogę, bo nie wiem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Renia89 Junior

|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 10:43 am Temat postu: |
|
|
Dzięki Aga
Właśnie zauważyłam,że nie w tym miejscu co trzeba zostawiłam wiadomość Widać, że to mój pierwszy raz na forum W każdym bądź razie dziękuję za odpowiedź Czekam w takim wypadku na głosy innych w tej sprawie
Pozdrawiam
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
iza.b Master butterfly

|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 10:50 am Temat postu: |
|
|
Witaj ja dodam od siebie, że szpital z dyrekcyjnej jest teraz na borowskiej w klinice we wrocku. Próbuj tam, osobiscie leczylam sie u dr Florjanskiego. Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 11:02 am Temat postu: |
|
|
To dodam jeszcze że tam leczył mnie najpierw Robert Woytoń,potem nastąpiła zmiana po Nowym Roku ordynatorów i był nim Marian Gabryś. Było to 17 lat temu ,ale wujek google poinformował że prywatnie przyjmuje ,ale czy leczy w tej klinice nie wiem. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei.
Ostatnio zmieniony przez agnieszka29 dnia Wto Maj 13, 2014 11:14 am, w całości zmieniany 3 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Renia89 Junior

|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 11:08 am Temat postu: |
|
|
Piszecie dziewczyny o reumatologu czy ginekologu? Bo ja z reumatologa swojego jestem mega zadowolona. Do ginekologa jeżdżę prywatnie, lecz on porodu nie będzie mi odbierał, a zależy mi na dobrej opiece. Choć jak na razie (mimo dodatnich przeciwciał) wszystko przebiega prawidłowo. Dlatego wybór szpitala spędza mi sen z powiek. A chciałabym,żeby zajęli się mną ludzie odpowiedzialni, którzy mieli do czynienia z kobietami z SLE. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Renia89 Junior

|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 11:15 am Temat postu: |
|
|
Ach, znam ten szpital. Właśnie w ubiegłym tygodniu miałam przyjemność tam być, bo badałam mojej malutkiej serduszko..
Ale nie znam tam żadnych lekarzy |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 11:21 am Temat postu: |
|
|
Z tego co zobaczyłam na stronie to Woytoń ,Tomiałowicz to lekarze którzy byli tam 17 lat temu , pewnie większa ekipa jest z tamtych lat ,ale nie pamiętam nazwisk.
Ja trafiłam tam po zatruciu ciążowym (rzucawka).Tam mnie doprowadzono do dobrego stanu i uratowali córeczkę .
Więc gdyby nie ta klinika kto wie. Więc z czystym sumieniem polecić mogę jeśli dalej jest tak jak było a powinno być lepiej skoro tyle lat minęło. Może popytaj wśród pacjentek ,skoro tam byłaś!? _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Renia89 Junior

|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 11:27 am Temat postu: |
|
|
chyba będę musiała zrobić jakiś wywiad środowiskowy.. czas najwyższy
powiedz mi Aga, a jak u Ciebie ogólnie ciąża przebiegała?? Zachodziłaś w ciążę w momencie uśpienia choroby czy tak jak ja? z dodatnimi przeciwciałami? Miałaś zapewne cesarskie cięcie?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 11:44 am Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko przyszla mamusie!
Tutaj znajdziesz mase watkow, przykladow, które moga Cie zainteresować.
Milej lektury.
Nasza wyszukiwarka:
http://www.toczen.pl/forum/search.php?mode=results /wpisz w pole "szukaj"slowo "ciaza" a wyskoczy Ci mase tematow..
Dla przykladu np. ten; http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=3660
Pozdrawiam i zdrówka dla Was!
Edit: 3 razy link poprawialam-uroki tableta.. wrrr..  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia.. 
Ostatnio zmieniony przez ewela.t dnia Wto Maj 13, 2014 11:56 am, w całości zmieniany 3 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 11:51 am Temat postu: |
|
|
Renia ja cały czas mam dodatnie przeciwciała , ale stan zdrowia był dobry i w stanie remisji , byłam bez leków.
Pierwszą miałam cesarkę ze względów zdrowotnych ciąża do 7 miesiąca przebiegała ok i potem nagle ta rzucawka. Ponoć zdrowym kobietom też się zdarzają i z tego względu miałam cesarkę w 8 miesiącu ciąży ,mój stan zdrowia nie pozwalał na dalszą ciążę .
Druga ciąża przebiegała bezproblemowo i rodziłam naturalnie.
Także mam córkę i syna w różnicy wieku 20 miesięcy:) Oboje zdrowi.
Ps Ewela podała Ci linki na forum jest ogrom tematów o ciąży
albo to http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=374 _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Renia89 Junior

|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 12:18 pm Temat postu: |
|
|
dzięki dziewczyny!
poczytam sobie to wszystko wieczorkiem na spokojnie. Teraz lecę na zajęcia do szkoły rodzenia
trzymajcie się cieplutko! Jeszcze raz serdeczne dzięki za info..
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 8:57 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Wprawdzie siłą rzeczy nie jestem w stanie nic doradzić, jednak trzymam kciuki, aby wszystko poszło jak należy.
Rozgość się, czytaj i korzystaj. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|