Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mmm... Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 23, 2013 7:03 pm Temat postu: Świąd skóry głowy |
|
|
Dziewczyny od kilku dni mam wrażenie, że swędzi mnie skóra głowy. Po myciu, jak mam nieświeże włosy-cały czas. Tak jakby mnie cebulki trochę bolały, albo miejsce przy cebulkach. Jak dotknę, to świąd się nasila.
Mama mi przejrzała głowę, mam czystą, skórę bez żadnych zmian, bez łupieżu, wszy czy nawet nie jest zaróżowiona, zaczerwieniona.
Już nawet kupiłam zwykły szampon rumiankowy i to samo.
Spotkałyście się z czymś takim? co to może być?
i co do dermatologa? czy powiedzieć to tylko mojemu lekarzowi?
ja biorę tylko trittace
A przed chwilą przeczytałam na necie, że taki świąd skóry głowy może być od tarczycy a dokładniej od hashimoto. A ja mam hashi, ale nie leczone _________________ "To właśnie jest celem istnienia – po prostu żyć i cieszyć się samym życiem" |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 23, 2013 7:12 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz co...ja mam ostatnio chyba uczulenie na wszystkie szampony. Po kilku dniach stosowania zaczyna mnie głowa swedziec jakbym wszy miała. Pomaga tylko head&shoulders po nim nic mi nie jest. Moja szwagierka tez ostatnio tak ma i tez tylko h&shoulders sie u niej sprawdza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmm... Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 23, 2013 7:13 pm Temat postu: |
|
|
ja od razu po umyciu tak mam. I tak jakby skóra w miejscu swędzenia ciepła była _________________ "To właśnie jest celem istnienia – po prostu żyć i cieszyć się samym życiem" |
|
Powrót do góry |
|
 |
katarzynadudek7 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 23, 2013 7:27 pm Temat postu: |
|
|
Moją mamę nie tylko swędziała skóra , wysychała jej , łuszczyła się . Pomagało ograniczenie do minimum kosmetyków do włosów . Zero lakierów itp . Jak się okazało było to związane z toczniem . Po plaquenilu jak ręką odjął . |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 23, 2013 7:47 pm Temat postu: |
|
|
Ooo i ja tak mam
U mnie kompletnie odpadają szampony z silkonem  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmm... Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 23, 2013 7:54 pm Temat postu: |
|
|
a ja nie używam żadnych specjalnych szamponów, tylko takie zwykłe. Bez odżywek itp _________________ "To właśnie jest celem istnienia – po prostu żyć i cieszyć się samym życiem" |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 23, 2013 8:29 pm Temat postu: |
|
|
Rzeczywiście sprawdz czy nie maja w składzie silikonu. Słyszałam ze do kremów np. Avon dodaje sie silikonu, bo wtedy skóra szybciej sie wysusza i wymusza częstsze stosowanie ale nie znam sie i nie wiem czy to prawda. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asona Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Lut 23, 2013 9:43 pm Temat postu: |
|
|
Ja również niestety znam ten problem doskonale....Jakiś czas temu odkryłam jednak szmpon Nivea tyle,że dla facetów przeciwłupieżowy, swędząca skóra głowy, powiem szczerze,że na mnie działa , a próbowałam juz naprawdę wiele.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lut 24, 2013 10:21 am Temat postu: |
|
|
mmm a może toczeń dobrał sie do mieszków włosowych? Jak Tysia łysiała to lekarka nam powiedziała, że własnie zaatakowało mieszki. Pomogła Arechina. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmm... Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lut 24, 2013 11:55 am Temat postu: |
|
|
no zobaczę, jutro mam wolne to się wybiorę do doktorków. Kupiłam szampon taki najzwyklejszy rumiankowy-swędziało okropnie. Nawet dziś rano. I weź się tu człowieku nie drap ;/ _________________ "To właśnie jest celem istnienia – po prostu żyć i cieszyć się samym życiem" |
|
Powrót do góry |
|
 |
maglia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lut 24, 2013 12:04 pm Temat postu: |
|
|
mmm mnie swędzi skóra głowy jak jest przesuszona. Spróbuj użyć jakąś odżywkę-maskę nawilżającą i zobacz czy pomoże.
Po rumiankowym też skóra mnie swędziała, ale teraz wiem, że ja nie toleruję rumianku nawet w żadnych kremach. _________________ Sprzątanie w domu, w którym dorastają dzieci, jest jak odśnieżanie chodnika zanim przestanie padać.
Phyllis Diller |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lut 24, 2013 7:29 pm Temat postu: |
|
|
mmm- ja tez tak miałam,nawet zastosowałam środek na wszy- bo wymyśliłam sobie ,że wyjeżdżałam to może przywlokłam.Popaliło mi skórę. Potem fryzjerka mi powiedziała,że "mam nie po kolei".A nie pomyślałam,że nigdy nie miałam uczuleń a teraz są. Stosowałam szampon FRUCTIS- po nim się zaczęło. W aptece kupiłam hypoalergiczny- po zastosowaniu uspokoiło się Dokładają jakieś parchy do szamponów, potem takie efekty.Kup w aptece, powiedz o co chodzi.Doradzą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sewa Kadet

|
Wysłany: Sro Kwi 16, 2014 3:34 pm Temat postu: |
|
|
Kurcze, też mam ten problem, czasem aż się głupio czuję, jak mnie ciągle ta głowa swędzi Byłam z tym u dermatologa, nic nie stwierdziła, przeszłam na szampony apteczne (Emolium, La Roche Posay), poprawa była na chwilę, i znowu to samo. Teraz testuję naturalne kosmetyki z serii Pat&Rub i póki co jest trochę lepiej, ale jeszcze za krótko żeby chwalić... |
|
Powrót do góry |
|
 |
mag Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Kwi 16, 2014 3:45 pm Temat postu: |
|
|
kolejna z tym problemem , jest płyn ducraya( w aptekach) na swędzenie głowy drogi ale dobry. U mnie pomogło przejście na szampony apteczne- teraz mam z wodą siarczkową (wcześniej emolium itd). _________________ http://www.poomoc.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
sewa Kadet

|
Wysłany: Sro Kwi 16, 2014 3:52 pm Temat postu: |
|
|
mag napisał: |
kolejna z tym problemem , jest płyn ducraya( w aptekach) na swędzenie głowy drogi ale dobry. U mnie pomogło przejście na szampony apteczne- teraz mam z wodą siarczkową (wcześniej emolium itd). |
Dzięki, podpytam o ten płyn przy okazji
Ja używałam jeszcze takiego płynu Emolium i w sumie był całkiem niezły, chyba muszę znowu go poużywać trochę
http://www.emolium.pl/produkty/skora_sucha_wrazliwa_i_podraz/emulsja_na_sucha_skore_glowy,22/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|