Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aniakochana Junior

|
Wysłany: Nie Lip 21, 2013 8:02 pm Temat postu: Witam wszystkich Serdecznie |
|
|
A więc WITAM!
Mam na imię Anna, mam 23 lata i od 9 miesięcy choruję na toczeń indukowany lekami, mam zajęte nerki, jelita, zespół Cushinga i zespół nerczycowy. Oczywiście, jestem szalenie zwariowaną osobą co daje mi dużo wiary, siły i energii do walki z chorobą. Gdy czasem już nie mam sił mam ochotę porozmawiać z kimś kto to rozumie, dlatego postanowiłam się zapisać na forum. Od dawna czytałam posty i korzystałam z rad, ale nie miałam odwagi napisać o sobie. Zdecydowałam się i jestem!
Pozdrawiam was!  _________________
życie jest piękne    |
|
Powrót do góry |
|
 |
basia20101984 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lip 21, 2013 8:05 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Aniu super,że napisałaś w kupie rażniej. Fajnie,że masz dużo siły na walkę z chorobą. ZUCH dziewczyna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Lip 21, 2013 8:07 pm Temat postu: |
|
|
witam serdecznie
podczytywałaś a więc nas znasz
najtrudniej się zdecydować, potem juz wszystko jest łatwiejsze  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
esqa Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lip 21, 2013 8:14 pm Temat postu: |
|
|
cześć Aniu!  _________________ powinniśmy być Aniołami Stróżami dla siebie nawzajem... |
|
Powrót do góry |
|
 |
InkaBalbinka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lip 21, 2013 8:21 pm Temat postu: |
|
|
siemka Aniu:) a widzisz, a ja czytałam, że w toczniu indukowanym lekami po odstawce wszystko wraca do normy...mówisz, że jesteś przykładem na to, że tak nie jest? |
|
Powrót do góry |
|
 |
aniakochana Junior

|
Wysłany: Nie Lip 21, 2013 8:46 pm Temat postu: Tak |
|
|
Podobno tak powinno być, przez tabletki antykoncepcyjne zachorowałam, na razie mówią mi, że po 2 latach leczenia powinnam być wyleczona. Jednak to nie jest powiedziane w 100%, coraz więcej lekarzy mówi mi, że to nie jest pewne i mam się nastawić na całe życie. Już polubiłam się z moim toczniem, chodź wolałabym żeby mnie opuścił Biorę sterydy (Calcort) i niby po 2 latach ma być remisja, nic z tego wszystkiego nie rozumiem, więc staram się czegoś od was dowiedzieć. _________________
życie jest piękne    |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Lip 21, 2013 8:50 pm Temat postu: |
|
|
ciekawe,że wiedzą że po 2 latach bedzie remisja??? w tej chorobie nigdy nic niewiadomo moim zdaniem ja jestem na lekach juz 10 lat co prawda mam sjogrena ale moj lekarz mowi ze rozni sie to nazwami tylko i nigdy niemialam remisji wyniki mam zle caly czas. Ale życzę Ci abys wyzdrowiala |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lip 21, 2013 8:53 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, Aniu
fajnie, że się zdecydowałaś napisać
Remisja to bardzo indywidualna sprawa i moim skromnym zdaniem nie da się stwierdzić, że u danej osoby wystąpi akurat po 2 latach... _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
aniakochana Junior

|
Wysłany: Nie Lip 21, 2013 8:56 pm Temat postu: hm |
|
|
No ja mam coraz to lepsze wyniki, jak zachorowałam, trafiłam do klinki w Szczecinie i brałam przez 6 miesięcy CALCORT 6mg po 10 tabletek dziennie Teraz biorę 1,5 tabletki ! sukces! I białkomocz mam 0,9 a jak zaczynałam miałam 12 gram. Chcą mi zejść całkowicie ze sterydów, mam nery chore, więc to trochę ciężko idzie, ale i tak myślę, że coś mnie oszukują. Siostrę mam chorą na RZS i babcię też, więc jesteśmy super rodzinką  _________________
życie jest piękne    |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Lip 21, 2013 8:58 pm Temat postu: |
|
|
ale będzie dobrzę kochana dobrze że masz siłe walczyć z choróbskiem |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Lip 21, 2013 9:03 pm Temat postu: |
|
|
tutaj jest temat ktory warto przejrzeć http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=89
mam nadzieję ze to tylko toczen indukowany lekami a nie sam toczen, bo masz szansę na odzyskanie zdrowia
czasem to trwa i w przeciwienstwie do zwyklego tocznia da się go wyleczyć _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
aniakochana Junior

|
Wysłany: Nie Lip 21, 2013 9:08 pm Temat postu: grr |
|
|
Mam siłę i staram się, chodź najgorzej boję się, że nie będę mogła mieć dzieci. Co wy powiecie mi na ten temat? I mam jeszcze jedno pytanie jakie dolegliwości odczuwacie przy tej chorobie? _________________
życie jest piękne    |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Lip 21, 2013 9:13 pm Temat postu: |
|
|
temat dzieci pojawia się co chwilę w dziale Porady i doświadczenia , większośc z nas ma dzieci ,( częśc planuje je mieć) częśc z nas urodziła je w czasie choroby , a wiec nie masz się czego bać
używaj wyszukiwarki będzie ci łatwiej znależć odpowiedzi na swoje pytania _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lip 21, 2013 9:14 pm Temat postu: |
|
|
witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
aniakochana Junior

|
Wysłany: Nie Lip 21, 2013 9:38 pm Temat postu: |
|
|
Jeżeli chodzi o dolegliwości nie mogę tego znaleźć ? Możecie mi napisać co wam dolega przy toczniu? _________________
życie jest piękne    |
|
Powrót do góry |
|
 |
|