Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
myszkaa0311 Junior

|
Wysłany: Nie Gru 14, 2014 8:11 pm Temat postu: toczeń a ćwiczenia - pilates. |
|
|
Witam wszystkich ))
Nie wiem czy post o cwiczeniach był poruszany -chociaz zapewne byl ale nie moge go znalezc wiec mam pytanie czy ktos wie moze czy majac toczen mozna uprawiac pilates??
Kiedys ktos mi powiedzial,ze wysilek powoduje aktywnosc choroby wiec sie zastanawiam czy chodzac na pilates moge sobie zaszkodzic?
Dodam,ze choruje na tocznia i mam zajete nerki ale morfologia ogolnie bardzo dobra, jedynym moim problemem jest wachajace sie bialko raz 400mg a ostatnio 670....
Z gory dziekuje za odpowiedz ))))
Pozdrawiam wszystkich ))) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 14, 2014 11:36 pm Temat postu: |
|
|
witaj myszko,takie nurtujace cie pytania powinnas zawsze kierowac do lekarza...ja troche cwicze,wiem ze wiele dziewczyn rowniez ale czy ty mozesz...?mysle ze kazdy ruch jest zdrowy byle z umiarem....... _________________ Animus aeger semper errat |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 15, 2014 9:27 am Temat postu: |
|
|
Witaj,
Ja również ćwiczę , Tak jak Ania napisała warto dopytać lekarza co wolo a co nie i oczywiście wszystko rozsądkiem.
W tym temacie dziewczyny opisują co ćwiczą i jak dbają o swoje ciała http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=4327&start=0
Dużo zdrówka życzę! _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
myszkaa0311 Junior

|
Wysłany: Pon Gru 15, 2014 8:08 pm Temat postu: |
|
|
Chciałam zasięgnąć opinie swojej Pani doktor ale z Nią się widze co 2-3 mies wiec nie wiem może zwykły internista mi coś doradzi...
No właśnie wiem,że w toczniu trzeba z umiarem dlatego siłownie sobie odmówiłam a pilates to takie rozciąganie chociaż wiadomo,że przy pierwszyn drugim razie może być ciężko ale chyba mi to nir zaszkodzi. No sama nie wiem musze się gdzieś dopytać ))
Dziękuje za odpowiedź! Trzymajcie sie! ))) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 15, 2014 8:36 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Każda choroba na pewno stanowi ograniczenie, ale na pewno żadna nie ma prawa odbierać nam tego, co chcemy. Jeśli chodzi o ruch, powtórzę za poprzedniczkami: byle z umiarem i rozsądkiem. Jednakże, sam w sobie nie jest zły.
Sukcesów w poszukiwaniu złotego środka. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sro Gru 17, 2014 10:03 am Temat postu: |
|
|
Hej
W sprawie cwiczen nic nowego nie napisze ale przywitac sie chcialam.
Mam nadzieje, ze Ci sie u nas spodoba i szybko sie zaklimatyzujesz!
Witaj.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ania ha Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Gru 17, 2014 3:18 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Co do ćwiczeń zapytaj lekarza,trzeba samemu dobrać ruch czy ćwiczenia dla siebie i swoich możliwości. Ja czasami chodzę na pilates jest to spokojne rozciąganie mięśni.
Życzę powodzenia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
myszkaa0311 Junior

|
Wysłany: Sro Gru 17, 2014 9:26 pm Temat postu: |
|
|
Napewno przy najbkizszej okazji spytam Mojej Pani Doktor o pilates ale mysle ze nie bedxie z tym problemu zreszta tak jak mapisala ania ha to jest rozciaganie miesnina to mi sie przyda bo na silownie nie ryzykuje hehe :p
Dziekuje ewela za przywitanie!!! Rowniez mam nadzieje sie szybko zaklimatyzowac i ogarnac to forum. Super ze jest cos takiego!! Zawsze bez wstydu czy zaklopotania mozna zasiegnac porady )) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|