|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Joanna Antonina Junior

|
Wysłany: Czw Sty 29, 2015 2:44 pm Temat postu: Dobry lekarz w Katowicach /okolice/ |
|
|
Witam wszystkich serdecznie
mam dość. Sucho w nosie, sucho w buzi.
Prze to ani spać, ani jeśc. Śluzówka w ustach i nosie poraniona, choć cały czas dbam o nawilżenie - stosuję różne dobre, nawilżające środki. Śliny nie mam prawie w ogóle.
Lekarze, do których chodzę bagatelizują sprawę.
Czy ktoś zna dobrego lekarza w Katowicach lub okolicy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Sty 29, 2015 4:56 pm Temat postu: |
|
|
witaj
czy masz diagnozę ktorejś z naszych chorób że akurat trafiłaś na nasze forum ?
Suchość to za mało żeby mysleć o czymś autoimmunologicznym.Suchość moze miec wiele przyczyn .
Myslę że na początek skierowanie do okulisty jesli masz suchość w oczach.
Oraz sama bym poszła do laryngologa.
Nie polecam pojcia do reumatologa jesli nic więcej się nie dzieje i nie masz tez badan .
Rodzinny lekarz powinien dać skierowanie jesli poprosisz .
może warto zrobić tez chociaż podstawowe badania.
tu masz listę polecanych przez nas lekarzy http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=4471
i jeszcze to http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=662&postdays=0&postorder=asc&start=210 _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 29, 2015 9:02 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Wszechobecna suchość kojarzy mi się z zespołem Sjogrena - na forum wyczytasz na ten temat sporo informacji. To jednak tylko taka luźna sugestia, nic obowiązującego.
Sprawą warto się zająć. Mam nadzieję, że informacje od Moniki okażą się pomocne.
Trzymaj się. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|