Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
klima245 Senior

|
Wysłany: Sro Lut 11, 2015 3:31 pm Temat postu: usuwanie blizn |
|
|
Witam. Mam problem.Kiedyś miałam szytą ranę na piszczeli prawej nogi.W trakcie gojenia wdarł się gronkowiec,który rozbabrał mi tę bliznę strasznie, Rana zagoiła się po ok 6 miesiącach.Bliznę ogromną mam do dziś a dookoła jej mnóstwo sinych plam od sterydów.
Wiem,że my przy toczniu nie możemy użyć lasera do usunięcia blizn.Znacie może jakiś inny sposób na jej zlikwidowanie no i czy jest również sposób na pozbycie się tych sino-brązowych łydek po sterydach?
Będę wdzięczna za pomoc, bo latem gotuje się w długich spodniach
Dięki Laughing _________________ agatka |
|
Powrót do góry |
|
 |
mascha Senior

|
Wysłany: Sro Lut 11, 2015 10:38 pm Temat postu: |
|
|
Witaj ja 3 lata temu nie wiedzac ze mam tocznia zafundowalam sobie laserowe usówanie owlosienia-nie miałam zadnych komplikacji a zabiegów mialam 6.Jestem ciekawa czy na pewno laser jest szkodliwy-jakie macie doswiadczenia?- Ciebie rozumiem doskonale . |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 12, 2015 9:17 am Temat postu: |
|
|
Witaj . Najlepszym sposobem dopytać lekarza.
O laserze było na forum kilka razy i jako tako odradzano.
Watro wypróbować jakieś maści ,ale to już porada do specjalisty.
Niestety nie wiem jak pomóc. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 12, 2015 9:41 am Temat postu: |
|
|
Moja kolezanka uzywala masci na paskudna blizne po ugryzieniu przez psa. Niestety nazwy nie pamietam. Dermatolog powinien dobrac odpowiednią. Inne "magiczne" sposoby chyba nie istnieja..
Powodzenia. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
klima245 Senior

|
Wysłany: Czw Lut 12, 2015 10:33 am Temat postu: |
|
|
Niestety nic u mnie nie pomogło Maści nic nie dają. Szkoda,że laserem nie mogę usunąć.
Popytam lekarzy. _________________ agatka |
|
Powrót do góry |
|
 |
MEDUZA Junior

|
Wysłany: Wto Lut 17, 2015 7:39 pm Temat postu: |
|
|
Laseroterapię osobiście odradzam. Likwidowałam w ten sposób blizny na twarzy i efekt był okropny, mimo zapewnień lekarza, który to wykonywał. Twarz miałam jak poparzoną, wszystko się źle goiło a na koniec w prezencie pozostały przebarwienia, odbarwienia i kilka nowych blizn. Dlatego myślę że w toczniu nie można używać lasera przede wszystkim ze względu na promieniowanie oraz na zaburzony proces gojenia się tkanki łącznej. Być może na nodze będzie inaczej. Ja już na pewno tego nie sprawdzę. Pamiętaj, że zawsze to robisz na własną odpowiedzialność. _________________ RENATA |
|
Powrót do góry |
|
 |
|