Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
howik Junior

|
Wysłany: Sro Maj 06, 2015 5:27 pm Temat postu: Witam |
|
|
Witam,
Tydzien temu dowiedzialem się iż jestem szcześliwcem z Toczniem:)
pierwsze dwa dni ogromna depresja itp ale jakos poukladalem sobie wszystko w glowie i ide naprzód..
Aktualnie mam lekkie bole stawow, ogromne zmeczenie, niechęć , brak zycia i co mnie najbardziej boli to uczucie nieobecności..
Pozdrawiam Howik |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 06, 2015 6:05 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum.
Jak już poukładałeś sobie w miarę to pokaż mu jeszcze kto rządzi i będzie dobrze. Dobrze dobrane leczenie pozwoli Ci funkcjonować w miarę normalnie.
Dobre nastawienie to już połowa sukcesu.
Na forum mamy dużo informacji pomocna okazuje się wyszukiwarka
Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 06, 2015 8:36 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Objawy tocznia mogą Tobie zachodzić za skórę (choć jeszcze nie są takie najgorsze), ale najważniejsze, że masz za sobą etap oswajania się z chorobą.
Na forum znajdziesz sporo inspiracji do walki z chorobą, więc do boju  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 06, 2015 9:51 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Fajnie, ze Twój dól był niezbyt glłęboki, teraz głowa do góry, życzę skutecznego leczenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 06, 2015 9:52 pm Temat postu: |
|
|
Witaj wśród nas |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 07, 2015 7:27 am Temat postu: |
|
|
Witam kolejnego Motyla  _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 07, 2015 7:35 am Temat postu: |
|
|
Witaj!
Może powiesz nam coś więcej o sobie, skąd jesteś, czym się zajmujesz.
W wolnej chwili zapraszam do kawiarenki na pogaduchy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 07, 2015 7:35 am Temat postu: |
|
|
Witaj howik
Napisz w kilku słowach o Twojej drodze do diagnozy. _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Maj 07, 2015 2:03 pm Temat postu: |
|
|
witaj na forum  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
howik Junior

|
Wysłany: Czw Maj 07, 2015 4:34 pm Temat postu: |
|
|
Mieszkam w Białymstoku , koncze studia i prowadze mała firme.
Od dluższego czasu miałem problemy : Ciagłe zmeczenie, brak checi slaba koncetracja, szybkie zmeczenie w trakcie wysilku fizycznego. Do badan zmusiłem się w momencie kiedy kolega w trakcie gry pilki podszedl do mnie i kazal zejsc z boiska poniewaz mialem duze plamki na twarzy z zmeczenia oraz sine nogi.. Po konsultacji z lekarzem ( dermatologiem poniewaz udałem sie z innym problemem), wykonalem duzy pakiet badan no i wyszlo Ana 1:1000. Pierwsze slowa lekarza po przejrzeniu badan - Psia krew, chociarz wyczulem ze chcial powiedziec kur...
Nastepne słowa z jego ust - To nie wyrok Smierci
I tak minął juz ponad tydzien , czesto mysle co bedzie pozniej, jakie mnie batalie czekaja.. Postanowilem że oprocz 2 kolegów nikogo z rodziny nie powiadomie o toczniu. Czasami chce porozmawiac o tym jednak wyczuwam pewna niecheć z strony przyjaciol, nie poruszam już tego tematu.
Dręczy mnie jedno pytanie tylko: Czy dożyje 50-60 ponieważ nie wiem jak szybko mam działac troche mam planow
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Izabela T Super senior

|
Wysłany: Czw Maj 07, 2015 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Howik
Masz to szczęscie, że diagnoza postawiona została bardzo szybko, niektórzy czekają latami aż w końcu się dowiedzą co im jest.
A co do Twojego pytania ile czasu Ci zostało to powiem tylko tyle, że duuużo
Nie masz czego się obawiać, bądż w kontakcie z lekarzem, bierz leki, dbaj o siebie, dużo odpoczywaj a choroba wcale nie będzie taka uciążliwa...
Gdy ja się dowiedziałam, że mam toczeń to myślalam o napisaniu testamentu hahha teraz to się śmieje ale wtedy w ogóle nie było mi do śmiechu.
I tak sobie żyje, pracuje, już będzie 5 lat z toczniem i jakoś leci.
Czasem przytrafi się jakiś gorszy dzień, czasem trzeba się położyć do szpitala ale do wszystkiego się można przyzwyczaić.
Głowa do góry i będzie dobrze
Pozdrawiam serdecznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Maj 07, 2015 5:27 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Dręczy mnie jedno pytanie tylko: Czy dożyje 50-60 ponieważ nie wiem jak szybko mam działac Smile troche mam planow |
Sama choruję juz 25 lat- mam ich ponad 50
spieszyć się nie musisz to choroba przewlekła nie wyrok smierci .
Będzie dobrze
Cytat: |
I tak minął juz ponad tydzien , czesto mysle co bedzie pozniej, jakie mnie batalie czekaja.. |
na początku jest szok - potem normalne życie.
Większośc z chorych po latach chorowania czuje się dobrze- choroba na wiele lat się wycofała . Chorują ludzie młodzi i bardzo młodzi- z czasem kończą szkoły, podejmują pracę , zakładają rodziny , wychowują dzieci . Zyją  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 07, 2015 5:48 pm Temat postu: |
|
|
Tak jak napisały dziewczyny...
Ja zachorowałam mając 13 lat diagnozę postawili jak miałam 15 lat obecnie niebawem stuknie mi 39 jejku jak ten czas leci ,więc staż z chorobą też mam niemały mam męża dzieci (zdrowe) cóż należy cieszyć się życiem....
Dużo zdrowia życzę i pogody ducha...i optymizmu jak najwięcej!!! _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 07, 2015 5:59 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum i podpisuje dwiema kapkami oraz giczorami pod tym co napisaly dziewczyny (MonikaB, Aga.. )..
Toczen raczej wplywa na jakosc zycia a nie jego dlugosc!
Obys szybko osiagnal remisje i zapomnial nawet o tej "jakosci" .
Pozdrawiam.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|