|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
barbara Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 9:20 am Temat postu: Suplement Dibencozide Magnum |
|
|
jestem bardzo szczupla . Jestem tez bardzo nerwowowa i bardzo chudne....Odbilo sie to na moich miesniach ktorych....... jakby nie ma....brat polecil mi stosowanie przed jedzeniem Dibencozide Magnum
http://www.megabol.pl/products/badania/dibencozide.htm
Podobno podbudowuje miesnie. Mysle sobie gdybym miala wiekzy apetyt i spozywala wiecejbialaka podbudowalyby mi sie miesnie i wygladalabym zdrowiej.....tym bardziej tez ze przy twardzinie miesnie tez maja tendencje do jakiegos ,,tam" zaniku. Mam nadzieje ze moge to stosowac z innymi lekami? W koncu nie pisze tam ze jest to szkodliwe i nie ma tez interakcji bo to suplement. Waze 45 kg a tam pisze tez ze uzywa sie tego w stanach niedozywienia. A ja apetytu nie mam wogole od jakiegos czasu. Oprocz tego tez mam nerwice i to tez moze na to wwplywac ale psychotropow nie mam zamiaru brac bo tylko bym spala  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 9:39 am Temat postu: |
|
|
Ee, co to znaczy "jakiś tam zanik", co? Same sobie nie znikają, tylko w wyniku aktywnego działania choroby. Nie chcę Cię martwić, ale suplementem to raczej stanów zanikowych mięśni nie odbudujesz. Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.
Z tego, co sobie mgliście przypominam, miałaś przygody z układem pokarmowym, tak? Nie wiem jak to się skończyło, ale w połączeniu z nerwicą faktycznie może być nieciekawie.
Spróbuj jakąś melisę, zrelaksuj się, albo co i nie truj się jakimś specyfikiem bez porozumienia z lekarzem. To jest z grupy anabolików i w aptece chyba nie dostaniesz... Nie kombinuj za dużo, bo możesz sobie narobić sobie więcej szkody niż pożytku.
Polecam ostrożność i rozwagę
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 9:55 am Temat postu: |
|
|
Basiu,może to chunięcie jest faktycznie związane ze stresem.
Ja tak właśnie mam stres powoduje u mnie jadłowstręt......a zarazem chudnięcie.
Nie rzucaj się na silne anaboliki,bo tak jak powiedzial Robert mogą narobić więcej szkody niż pożytku.
Jedz częściej ,ale w mniejszych ilosciach i wybieraj to co lubisz....ogranicz slodycze ,bo zamulają żołądek. Postaw na warzywa i owoce.
Spróbuj może Bioaron C, melisal na ukojenie nerwów....może troszkę ruchu i powinno byc lepiej.  _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 11:16 am Temat postu: |
|
|
hej basia,
ja bym się bała wszelkich tego typu preparatów, bo kojarzą mi się z pakerami ładującymi w siebie rozmaite mieszanki, by nadmuchac swoje "kaloryfery" czy inne bicepsy sorry jeśli kogoś uraziłam, ale nie wydaje i się to dobrym sposobem na walkę z utratą masy czy objawami niedożwienia...
zwiększenie masy mięśniowej nie powinno być celem samym w sobie, raczej zbilansowanie diety i zrównoważenie wszelkich niedoborów.
może właściwsze byłoby zapytanie lekarza co sądzi o tzw. terapii żywieniowej jaką stosuje się np. przy chorobach zapalnych jelit, rozmawiałyśmy ostatnio z jagulą na ten temat, na rynku jest wiele specjalnych preparatów w płynie bądź w proszku, których zadaniem jest uzupłenienie niedoborów i dostarczanie organizmowi odpowiedniej dawki wszystkich potrzebnych składników pokarmowych - aminokwasy, cukry proste, kwasy tłuszczowe, składniki mineralne, witaminy i mikroelementy.
Czyli pełnowatosciowy posiłek w formie maksymalnie przyswajalnej i bezresztkowej.
Częśc tych preparatów jest na receptę, więc są w części refudowane.
Zapytaj lekarza o Nutridrinki, Nutrison, Ensure albo Fresubin.
to chyba byłoby bezpieczniejsze... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 11:22 am Temat postu: |
|
|
ja też bym tego nie łykała, bo więcej zaszkodzi chyba
najlepiej poradź się lakarza
a na ukojenie nerwów spróbuj melisę albo takie tableteczki uspokajające firmy LABOFARM-dobre są w działaniu  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|