|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iwona1984r Junior

|
Wysłany: Pią Mar 25, 2016 2:58 pm Temat postu: Witam wszystkich |
|
|
Nazywam się Iwona, choruje na toczeń od 2008 r. cały czas jestem na encortonie i do niedawna na arechinie. Wykryto u mnie zaćmę, więc udało mi się przerzucić na plaquenil. Dochodzą do tego częste urazy kolana (już po jednej operacji, która niewiele zmieniła. Na całym ciele niezliczone plamy, a od kilku tygodni uporczywe i w żaden sposób nie znikające swędzenie. Ile maści, leków się nabrałam, nic nie pomaga!!! Czy ktoś cierpi lub cierpiał na ten sam problem? Pomóżcie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 27, 2016 8:36 am Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum.
Problemy ze skra, ktore opisujesz, moga miec wiele przyczyn. Ciezko "zgadnąć".
Moze to byc np. alergia. Od kiedy zaczely sie te problemy? Zaczelas stosowac nowe leki? Zmienilas kosmetyki? Diete?
Ja ma AZS. Raz jest gorzej, raz jest lepiej. Poza tym, wystepuja u mnie plamy. Lekarz mowi, ze to od Lupusa. Raz sa bardziej intensywne, zaognione, czasem bardziej wybkakle.Jedyne co moge z nimi robic to smarowac, smarowac, smarowac. Uzywam rowniez specjalnech specyfikow do mycia.
Konsultowalas sie z dermatologiem? Jakies przypuszczenia?
Poczytaj w poradach o problemach ze skora-moze akurat ktos opisywal podobne objawy i podal lepszy sposob radzenia sobie z nimi.
Jeszcze raz witam cieplutko. Rozgosc sie, pobuszuj, wpadnij do kawiarenki na kawe.
W "kupie" razniej.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 27, 2016 12:31 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Pewnie odezwa się dziewczyny majace podobne problemy, zapraszamy do kawiarenki |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|