Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karolajna89 Junior

|
Wysłany: Pią Sty 29, 2016 7:35 pm Temat postu: Ja i Mój Still. Karolina chce się przywitać. |
|
|
Witam Was wszystkich bardzo serdeczniejavascript:emoticon(' ') ,
długo zbierałam się, aby się tutaj zalogować, a śledzę już Wasze forum z ukrycia od ponad roku. Jestem "szcześliwą" posiadaczką choroby autoimmunologicznej jaką jest Choroba Stilla. Zdążyłam zauważyć, że znikoma tutaj liczba osób cierpiąca na ta chorobę, ale też przez ten okres czasu nauczyłam się tego, że postępowanie w chorobach autoimmunologicznych typu Toczeń, RZS i np Mój kolega na całe życie Still jest bardzo podobne jak i leki, które stosujemy. Coś o mnie. Mam 26 lat, na imię Karolina. Jestem przeciętną dziewczyna która prowadziła do poprzedniego grudnia w miarę normalne życie. I wtedy padła diagnoza, z tego co wyczytałam to w miarę szybko bo po 2 miesiącach. Przez dwa miesiące kompletnie nie nadawałam się do życia, zresztą pewnie jak większość z Was, więc co ja się tutaj będę rozdrabniać. Moja choroba jest poniekąd odmianą RZS i leczy a w zasadzie hamuje w dokładnie taki sam sposób. Podstawa to MTX i Encorton w moim przypadku. Po wyjściu ze szpitala w Katowicach - Ligota poczułam się postawiona na nogi. Naprawdę z dnia na dzień odzyskiwałam siły i nie wierzyłam, że choroba może wpłynać na jakość mojego życia, aż do teraz. Pojawiło się zaostrzenie, kolejny pobyt w szpitalu i to chyba był bodziec do tego, aby wreszcie się tutaj zalogować bo nie mogę wisieć na telefonie z moim lekarzem prowadzącym, aby pytać go o każdą "pierdołę", ale to opisze w osobnym wątku bo mam do Was parę pytań.
To chyba tyle o mnie. Mam nadzieję, że nie zanudziłam Was moim długim wywodem, ale chciałam Wam zobrazować moją osobę jak najdokładniej.
Pozdrawiam Was serdecznie javascript:emoticon(' ')
 _________________ "Jeżeli któregoś dnia masz być szczęśliwy, dlaczego nie zaczniesz od dzisiaj?" |
|
Powrót do góry |
|
 |
darekuu9 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 29, 2016 7:42 pm Temat postu: |
|
|
Witamy !
Rozgość się, znajdziesz u nas wiele informacji na temat chorób auto, leczenia, oraz wiele wsparcia. _________________ Ostatnio każdego dnia rano staram się wstawać z nową nadzieją. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 29, 2016 7:59 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko (38, 5ºC ) na forum!  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pluskotka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 29, 2016 8:05 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
co prawda jestem posiadaczką ZZSK, ale chorobę Stilla całkiem nieźle mam obczajoną, bo przez długi czas podejrzewano ją u mojego taty. Ale po roku siedzenia tu pewnie to wyśledziłaś.  _________________ "Przyzwyczajenie do ironii psuje charakter." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 29, 2016 8:08 pm Temat postu: |
|
|
Witaj wśród nas  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Sty 29, 2016 8:12 pm Temat postu: |
|
|
witam serdecznie
kto Cię prowadzi w Ligocie ? _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolajna89 Junior

|
Wysłany: Pią Sty 29, 2016 8:47 pm Temat postu: |
|
|
Moniko B , w Ligocie leżałam na Oddziale prof. Chrycka, i przez kilka pierwszych miesięcy (ok. 2-óch) byłam pod opieką dr Maśluch. Zmieniłam Lekarza. Teraz jeżdżę do Krakowa, co prawda dalej ale gorąco polecam dr. Jacek Olas. Magik i anioł w skórze człowieka. _________________ "Jeżeli któregoś dnia masz być szczęśliwy, dlaczego nie zaczniesz od dzisiaj?" |
|
Powrót do góry |
|
 |
perelka20 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 29, 2016 9:05 pm Temat postu: |
|
|
Witaj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolajna89 Junior

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2016 12:13 am Temat postu: |
|
|
Bardzo mi miło z powodu tak ciepłego przywitania. javascript:emoticon(' ') Mam nadzieję, że w miarę upływu czasu zaklimatyzuję się tutaj i będę potrafiła korzystać z forum tak "biegle" jak Wy. Jeżeli popełnię jakaś gafę, z góry przepraszam, ale muszę się tutaj odnaleźć.  _________________ "Jeżeli któregoś dnia masz być szczęśliwy, dlaczego nie zaczniesz od dzisiaj?" |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2016 12:17 am Temat postu: |
|
|
Spokojnie, samo z czasem przyjdzie.
Pobuszuj po innych działach-bywa bardzo wesolo!  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2016 12:23 am Temat postu: |
|
|
Witaj odnajdziesz się zobaczysz. Dużo zdrówka życzę. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2016 7:14 am Temat postu: |
|
|
Witaj!
Zawsze w "kupie" rażniej, witaj wsród nas. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2016 9:47 am Temat postu: |
|
|
Witam u nas  _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2016 11:14 am Temat postu: |
|
|
cześć Karolina  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2016 12:04 pm Temat postu: |
|
|
witamy na pokładzie  _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
dopóki nie zobaczyłam człowieka bez stóp |
|
Powrót do góry |
|
 |
|