Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Natalijka Junior

|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 1:21 pm Temat postu: nowicjuszka |
|
|
HEY piszę tu bo to pierwsze kroki
Od niedawna tzn od paźdzernika jestem chora na toczeń układowy a przynajmniej tak twierdzą lekarze Robiłam badanie na te przeciwciała i jakieś tam były spiralne czy jakoś tak do tego wykryli mi nie domykalność zastawki trójdzienej w sercu Teraz biore telfexo i witamine pp a jutro składan wniosek o arenchin Tylko nie wiem nic na temat diety przy tej chorobie Wiem tylko ze alkohol odpada i ostre jedzenie które uwielbiam ale co jeszcze????
Może da ktos namiary na tmat na tm forum o tym bo ja zukam i nie mogfe sie doszukac
Z góry dzieki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 1:32 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
czyżby ktos miał "lenia" ,czy wyszukiwarka zawiodła ?
Masz tutaj link do diet różnistych
http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=989
Poza tym -serdecznie witam wśród nas  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 2:32 pm Temat postu: |
|
|
Witaj natalijka na forum i buszuj do woli  _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 2:39 pm Temat postu: |
|
|
witam nową koleżankę
a dlaczego zabronili Tobie ostrego jedzenia? pierwsze o tym słyszę... _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 3:25 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię Natalijko na forum...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Natalijka Junior

|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 3:58 pm Temat postu: |
|
|
nie odzywa sie len tylko na serio nic nie mogła znależć Jakoś tak u mnie wyszukiwarka sziała klawiatura zersxzta tez moze dlatego
dziekuje za przwitanie a odtrego nie moge jesc bo to niby zle wplywa n chorobe Tak mówi lekarz wiec po co sie z nim klocic?? AI DZIEKUJE ZA TEN LINK NASTEPNY RAZEM DOKLADNIE PRZESZUKAM CALE FORUM ZANM COS NAPISZE Very Happy Razz Laughing
PROSZĘ KORZYSTAĆ Z OPCJI ETID  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 4:03 pm Temat postu: |
|
|
Natalijko dlaczego musisz składać wniosek o arechinę, przecież ona jest normalnie na receptę może chodzi o plaquenil  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Natalijka Junior

|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 4:10 pm Temat postu: |
|
|
ARENCHN CZY JAKOD TAK TO LEK PRZECIW MALARYCZNY I JUZ MAM ZGODE MINIDTR ZDROWIA NA IMPORT TEGOLEKU BO W POLSCE GO NIE MA I TERAZ MUSZE O ZANIESC DO NFZ O ZGODE NA REFUNDACJE A PTEM DO APTEKI I ONI M GO DPRAWADZA tAK KAZ LEKARZ
PROSZĘ NIE PISAĆ WIELKIMI LITERAMI  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 4:19 pm Temat postu: |
|
|
Pewnie chodzi o jego odpowiednik - Plaquenil, Arechina jest dostępna na receptę w kazdej polskiej aptece.
Witam i pozdrawiam:)
Może napiszesz nam coś o sobie?
/wyłącz CapsLocka / _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 4:20 pm Temat postu: |
|
|
To już wiem, o Plaquenil chodzi- też przeszłam taką drogę, ale własciwie za mnie załatwiała to klinika- ja tylko zaniosłam receptę do apteki i troooochę czekałam...(nie pisz wielkimi literami ) _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Natalijka Junior

|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 4:28 pm Temat postu: |
|
|
a co mam o sobie napisac??
Mam 21 lat i szcxzerze mowiac to zalamalam sie po wiadomosci o chrobie bo lekarze troche postraszyli ze zyje sie z nia do 3 lat wiec kazdy normlny czlowiek w moim wieku by sie zlama ze ze 3 lata bedzie martwy
przepraszam za pisanie wielkimi literami zapomnialam wyl caps lock Very Happy |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 4:40 pm Temat postu: |
|
|
a skąd jesteś i gdzie się leczysz? i kto Ci takich głupot nagadał?  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Natalijka Junior

|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 4:48 pm Temat postu: |
|
|
jestem z nowego krepca (okolice świdnika w okolicy lublina) a tekie glupoty to gadal deratolog i reumatolog z miasta świdnik Bo blizej mam niz do lublina teraz lecze sie u dr. partyki ale dzukam namiarów na innego lekarza bo tak szczerze mowiac to ta lekarka jest jakas naawiedzona  |
|
Powrót do góry |
|
 |
hatifnat Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 6:30 pm Temat postu: |
|
|
noo, nagadali Ci głupot ( nie wiem, co to za maniera lekarska, straszyć pacjentów, że umrą w ciągu 3 lat... Toczeń to nie jest złośliwy i rozsiany nowotwór, lecz coś całkiem innego...) Ja tam znam pacjentki z toczniem, z takim prawdziwym SLE, są po przeszczepie nerki, ale żyją z toczniem np. 20 lat od diagnozy. Więc nie załamuj się |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 6:38 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Natalijko. Poczytasz forum to się przekonasz że nie taki lupusek straszny jak go malują szczególnie gdy leki pomogą go ujarzmić. Z tą długością życia z lupuskiem to nowy rekord najdłużej trwały bajki o 5 latach a tu 3. Biorąc pod uwagę te głupoty to prawie wszyscy na tym forum żyjemy
na kredyt ? a "może po wyroku"?. Szukaj dorzecznego lekarz i pobuszuj po różnych działach a niejednego się dowiesz i niejedno zrobi się zrozumiałe.
Strach zupełnie ludzka rzecz i większość go zaliczyła ale czas i lektura zrobi swoje. Musisz tylko pamiętać że każdy choruje nieco inaczej i na każdego leki działają nieco inaczej. Niby ta sama choroba a tylko podobna. No i nie wszystko musi dopaść ciebie.
Trzymaj się i nie dawaj się chorobie. Pamiętaj to nie wyrok tylko zmiana kursu i weryfikacja marzeń.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|