Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Matylda02 Junior

|
Wysłany: Wto Paź 17, 2017 4:47 pm Temat postu: Zespół nakładania Rhupus |
|
|
Cześć,
Choruję od prawie 3 lat. Przez dłuższy czas bez diagnozy. Miałam obserwację w kierunku TRU, zapalenia naczyń, Takayasu, podejrzenie choroby Behçeta i zespołu Sjörgena. Od ponad dwóch lat jestem leczona. Dodatkowo mam zapalenie stawów biordrowo - krzyżowych i autoimunologiczne zapalenie tarczycy.
Obecnie najbardziej prawdopodobny wydaje się Rhupus - zespół nakładania tocznia z rzs.
Jest ktoś na forum, kto również na to choruje? Ciekawa jestem jakie leki bierzecie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 18, 2017 7:57 am Temat postu: |
|
|
Hej.
Jest wiele osób różnie chorujących ja mam inny zestaw.
U mnie nakłada się toczeń rzs i zapalenie wielomięśniowe i zespół reno. Dodatkowo niewydolnośc oddechowa.Aczkolwiek ostanio moje wyniki skłaniają się ku twardzinie ale jeszcze doktor tego nie potwierdza więc dalej jestem mieszańcem.
Ja biorę metypred 4mg osłonowo bioprazol i witamine d3 wapń i magnez.
Czuję się dobrze i staram się nie myśleć o chorobie.
Poczytaj sobie watki u nas troszku nas poznasz.
Trochu zastój tu ostatnio ale myślę że dziewczyny się odezwą z powitaniem  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Matylda02 Junior

|
Wysłany: Sro Paź 18, 2017 4:08 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za odpowiedź. Fajnie, że dajesz radę być tylko na 4 mg Metypredu. Ja niestety jestem na etapie eksperymentowania z lekami. Mam nadzieję, że znajdę taki, który zadziała i wyciszy objawy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 18, 2017 6:51 pm Temat postu: |
|
|
Matylda oby jak najszybciej udało się wyciszyć chorobę czego Ci życze z całego serducha.
Ja z chorobą borykam się już przeszło 28 lat 25 od diagnozy z czego większość to remisja
Ściskam mocno. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lis 12, 2017 9:14 am Temat postu: |
|
|
To i ja pomacham łapka na powitanie.
Dużo tu u nas pozbieralo całe zestawy. Witaj wśród swoich!
Wszystkie te choroby leczy się podobnie.
Pobuszuj, poczytaj mi i na kawkę wpadaj.
Pozdrawiam. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|