|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rw Junior

|
Wysłany: Wto Paź 09, 2018 5:09 pm Temat postu: |
|
|
Dzień dobry. Czy na forum jest ktoś, kto choruje na zapalenie skórno-mięśniowe, ma doświadczenie w starciu ze służbą zdrowia w Poznaniu, mógłby i chciałby mi podpowiedzieć co i jak trzeba robić, gdzie i do kogo trzeba pójść? Lekarz w Szpitalu Wojewódzkim na Lutyckiej powiedział mi wprost, że on się na tym nie zna, dzisiaj lekarz rodzinny (logiczny facet tak w ogóle) powiedział mi, że ja wiem więcej o chorobie od niego (a przeczytałem raptem cztery artykuły w .pdf), lekarz prywatny kazał mi kupić sobie termofor (naprawdę!, za wizytę zapłaciłem 200,00 zł), a kolejka do szpitala im. Degi na Wildzie długa na kilka miesięcy. Jestem zdezorientowany, wystraszony, chwilami jestem przerażony. Napiszcie coś, proszę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 10, 2018 1:31 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Z tymi chorobami nie jest łatwo musisz trafić na dobrego lekarza co zna się na rzeczy kolejki długie sa wszędzie.
Jestem z Opolskiego więc nie pomogę w doborze lekarza.
Trzymaj się i mam nadzieje że trafisz na konkretnego lekarza co będzie wiedział co robić. Trzymaj sie. Pozdrawiam. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
zielona46 Junior

|
Wysłany: Pon Paź 15, 2018 8:57 am Temat postu: |
|
|
Witam Was wszystkich miło ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 16, 2018 6:53 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Rozumiem, ze juz masz diagnozę, czy to tylko przypuszczenia?
Przede wszystkim potrzebny Ci dobry reumatolog, aby ustawił leczenie, chyba, ze diagnostyka dopiero przed Tobą.
Ja mam zapalenie wielomięsniowego, zdiagnozowane 10 lat temu. Od tamtej pory jestem ustawiona lekami i jakoś funkcjonuję.
Pewnie odezwie sie Karii, która na to choruje, ale ona leczy sie w Warszawie.
Poszukaj reumatologa i ustaw sie w kolejkę do szpitala.
Powodzenia
[/i] |
|
Powrót do góry |
|
 |
rw Junior

|
Wysłany: Pon Paź 22, 2018 3:24 am Temat postu: |
|
|
Alawa, dziękuję ci bardzo za wiadomość. |
|
Powrót do góry |
|
 |
rw Junior

|
Wysłany: Czw Paź 25, 2018 12:53 am Temat postu: |
|
|
alawa napisał: |
Rozumiem, ze juz masz diagnozę, czy to tylko przypuszczenia? |
ANA mam dodatnie; miano 1/320; w profilach ANA3 wszystkie (w tym DFS70) negatywne; kinaza fosfokreatynowa 172, dehydrogenaza mleczanowa 233. Każdy lekarz (dermatolog, reumatolog) mówi co innego. Nie rozumiem ich, niczego nie mówią ani jasno, ani wprost, mniej więcej, że "nie jest dobrze, ale nie jest źle". |
|
Powrót do góry |
|
 |
morska Junior

|
Wysłany: Czw Lis 01, 2018 5:24 pm Temat postu: |
|
|
Witam Was miło |
|
Powrót do góry |