|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Betii 27 Junior

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2019 2:32 pm Temat postu: Przeciwciala ssa ro 52 i 60 i przeciw centomerom b |
|
|
Witam od pół roku bardzo źle się czuję, nie mam siły wykonać podstawowych czynności. Rumień na twarzy, sucha skóra przy Lini włosów, Silne bóle głowy, stawów, sztywność stawów, przebyte zapalenie nerek, dolnych dróg oddechowych, pogorszenie wzroku, mały guzek slinianki przyusznej. Przeciwciala ana 2 1:320 drobnoziarnisty, ana 3 ssa ro 52 silnie dodatni ssa ro60 silnie dodatni, przeciwko centomerom B silnie dodatni, reszta ujemna. Badanie ogólne krwi i moczu ok, tarczycowe ok, panel rematologiczny ok, tylko ASO 326 przy normie 200. Na co mogą wskazywać te wyniki i objawy. Wizytę u reumatologa mam dopiero za trzy tygodnie
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2019 2:52 pm Temat postu: |
|
|
Hej Betii.
Przeniosłam Twój wątek bo tu będzie mu dobrze i jest to zgodne z naszą tradycja
Musisz się uzbroić w cierpluwosc- trzy tygodnie to nie jest długo. Wygląda na coś z naszych chorób ale tu nikt diagnozy Ci nie postawi. Sama w sobie jest trudna i czasami czeka się na nią bardzo długo. Składa się na nią wiele czynników.
Rozgościć się, tymczasem, na naszym forum. Poczytaj, wpadnij na poranną kawę i nie przejmuj się na zapas.
Pozdrawiam cieplutko.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 13, 2019 9:24 am Temat postu: |
|
|
Witaj.
Tak jak napisała Ewela trudno jest zdiagozować nasze choroby i niestety ale musisz uzbroic sie w cierpliwosć.
Trzymaj się i rozgosc sie u tutaj. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|