Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
elazurek75 Junior

|
Wysłany: Sro Kwi 10, 2019 1:03 pm Temat postu: rumień na twarzy |
|
|
Mam zaczerwienienie w kształcie motyla na twarzy. Zastanawiam się na ile są to pękające naczynka (do których mam skłonność), a na ile coś poważniejszego. Czy przy toczniu ten rumień to są krosty i liszaje? U mnie w zasadzie jest to zaczerwienienie (skóra nie jest zmieniona chorobowo, ale jest to dość mocne zaczerwienie). Po alkoholu jest bardzo mocne. Dodatkowo mam też problem ze stawami i zastanawiam się czy nie dopadło mnie coś poważniejszego. Ale na wszystkich zdjęciach w necie, te zmiany u chorych na tocznia to są w zasadzie łuszczące się liszaje. U mnie to tak nie wygląda. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Kwi 12, 2019 4:15 pm Temat postu: |
|
|
witaj
przy toczniu wysypka na pewno nie nasila się ani po alkoholu ani nie nasila się przy wysiłku .
U mnie nie jest to liszaj ale drobne krostki które bledną jesli stan zdrowia się trochę poprawia .
Myślę że powinnaś pójśc do dermatologa , może on będzie wiedział co to jest ? i wdroży jakieś leczenie .
Na pewno powinien pokierować Cię dalej _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 10, 2019 5:15 pm Temat postu: |
|
|
Hej.
Przenosimy Twój pierwszy post do pierwszych kroków.
Pozdrawiam.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
doktorowa Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Maj 11, 2019 10:53 pm Temat postu: |
|
|
A powiedzcie, czy Wasze zmiany skórne (pytam głownie osób z toczniem) swędzą/ pieką/ szczypią/ łuszczą się? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|