|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Joanna333 Junior

|
Wysłany: Sro Wrz 23, 2020 11:11 am Temat postu: Czy jest możliwy toczeń bez zespołu antyfosfolipidowego? |
|
|
Witam. Zastanawia mnie, czy toczeń może istnieć bez antykoagulantu tocznia i bez zespołu antyfosfolipidowego? Wszystkie badania jak na razie mam dobre, z wyjątkiem ANA od 1 do 3. Typ homogenny w mianie 1:1000 i SSA natywne kDA 60. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 23, 2020 4:32 pm Temat postu: |
|
|
Może być różnie, może być również nie toczeń a inna choroba autoimolohuczna.. lub kompletnie coś innego.
Tylko lekarz może oceniać wyniki i robi to, wraz z obrazem objawów podług swej wiedzy i doświadczenia.
Josanno, poczytaj sobie doniesienia medyczne, przewodnik po naszych chorobach, może Ci to coś rozjaśni.
Jakąś wiedzą jest pomocna choć na jej uporządkowania potrzeba trochę czasu.
Pozdrawiam.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Joanna333 Junior

|
Wysłany: Sro Wrz 23, 2020 4:43 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję serdecznie za odpowiedź.
Sprobuję to poszukać. Chociaż widzę po sobie, że czym więcej czytam na ten temat, tym mniej wiem. Szkoda, że diagnostyka jest tak długotrwała i wszystko może się wydarzyć. 🙂 Samo życie. Pozdrawiam serdecznie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|