Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 05, 2014 9:04 pm Temat postu: Zdrowie intymne :) |
|
|
Nie wiedziałam gdzie to wrzucić, więc stworzyłam nowy temat.
Pewnie każda kobitka zmagała się kiedyś ze stanami zapalnymi okolic intymnych (o jeżu kolczasty brzmię jak w reklamie )
Odkryłam kilka miesięcy temu płyn do higieny LACIBIOS FEMINA PROTECTA. Zapłaciłam za niego w aptece 9,90 pln.
Nie wiem, czy to jego zasługa (pewnie po części tak), ale od tego czasu (tfu, tfu, cholera tfu) wszelkie dyskomforty przestały się pojawiać.
Wynika to pewnie z tego, że w składzie zawiera Chlorheksydynę, która bije bakterie oraz je ogranicza. Tyczy się to również wirsuów (działanie anty oczywiście). Do tego nagietek, d-panthenol, alantoina. Jak dla mnie bomba.
Fajną sprawą są tez doustne probiotyki Provag oraz dogłębne Invag  |
|
Powrót do góry |
|
 |
folka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 05, 2014 10:28 pm Temat postu: |
|
|
Probiotyki wszelakie mi moja ginka polecała też przy sterydach profilaktycznie, provag u mnie sie sprawdza, szkoda że ceny do niskich nie należą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 06, 2014 7:12 am Temat postu: |
|
|
Ja stosowałam TANTUMROSA w saszetkach można na sztuki kupować.Na mnie działa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 06, 2014 7:55 am Temat postu: |
|
|
Ja też polecam Tantumrosa, mi zazwyczaj pomaga. |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlotka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 06, 2014 8:40 am Temat postu: |
|
|
Moje oczy przeczytały zycie intymne
no to wlazłam tu szybcikiem, zaczęłam czytać i trochę się rozczarowałam
Ale skoro tu jestem to napiszę, że ja używam płynu do higieny intymnej ziaja. Jak tylko coś się dzieje używam kory dęby-super zioło na wszelkie infekcje- gł. grzybiczne. Maść bez recepty clotrimazolum No a jak nie pomaga to lekarz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
lalybab Junior

|
Wysłany: Sro Mar 19, 2014 7:45 am Temat postu: życie intymne:) |
|
|
Przy suchościach polecam HydroVag - globulki. Nie są tanie, ąle znakomicie nawilżają. Byłam zdumiona tak szybkim działaniem - w ciągu dwóch tygodni suchość zniknęła i nabrałam ochoty na życie intymne:) a na co dzień - faktycznie Ziaja jest super |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Cze 15, 2014 5:43 pm Temat postu: |
|
|
szarlotka lacibios femina do mycia przestał spełniać swoją role i zaczął mnie podrażniac. Przerzuciłam sie na ziaje z korą dębu i jest super!! _________________ "-Synku jakie zwierzęta mają duże uszy?
- Szynszyle i mamusia"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Cze 15, 2014 5:49 pm Temat postu: |
|
|
aiwka napisał: |
szarlotka Przerzuciłam sie na ziaje z korą dębu i jest super!! |
jak dla mnie to akurat jest super , mam nadzieję że na długo będzie działało tak jak powinno _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolinusienka Junior

|
Wysłany: Pon Sie 11, 2014 3:32 pm Temat postu: |
|
|
szarlotka napisał: |
Moje oczy przeczytały zycie intymne
no to wlazłam tu szybcikiem, zaczęłam czytać i trochę się rozczarowałam
Ale skoro tu jestem to napiszę, że ja używam płynu do higieny intymnej ziaja. Jak tylko coś się dzieje używam kory dęby-super zioło na wszelkie infekcje- gł. grzybiczne. Maść bez recepty clotrimazolum No a jak nie pomaga to lekarz. |
moje też |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 28, 2014 11:54 am Temat postu: |
|
|
No to i ja zostawię laurkę w tym temacie
Mam konkretnie pytanie: czy infekcje intymne mogą mieć wpływ na zaburzenie cyklu miesięcznego? Czy miesiączka może się przez to opóźniać? Mam od jakiegoś czasu nawracające infekcje (wiem, pójdę do ginekologa z tym) i teraz okres mi się spóźnia 4 dni. Zastanawiam się czy jedno z drugim może mieć coś wspólnego. W necie czytałam, że tak, ale wiadomo - w necie można wyczytać dosłownie wszystko, zatem postanowiłam się zapytać Was. Może któraś z Was miała podobne doświadczenia? _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 28, 2014 12:50 pm Temat postu: |
|
|
Skoro pojawił się ten wątek to i ja się dołączę.
Chodzi o Tysię. Nie chce stosować płynów do higieny intymnej bo twierdzi, ze piecze. A problem jest taki, ze (przepraszam) pojawia się bardzo intensywny zapach u niej. Piżamki zmieniamy co 3-4 dni. Nie wiem czy ma to związek z chorobą, lekami czy co. Ale jest to dyskomfort dla niej, tym bardziej, ze jest coraz starsza. Czy ktoś poradzi mi coś? _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 28, 2014 12:58 pm Temat postu: |
|
|
ewelina idź z Tysią do dziecięcego ginekologa. Moja koleżanka miała podobny problem z córką. Powodem były bakterie. Po sobie też wiem, że np. mocz z bakteriami pachnie okropnie (wcale nie moczem).
monia niestety nie pomogę, ale ginekolog na pewno  _________________ "-Synku jakie zwierzęta mają duże uszy?
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 28, 2014 1:03 pm Temat postu: |
|
|
Wiem, wiem, ginekolog to na pewno, a w międzyczasie planuję sobie kupić Iladian Direct Plus, jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi. Może załagodzi chociaż objawy i dotrwam do wizyty u lekarza  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 28, 2014 1:08 pm Temat postu: |
|
|
aiwka to chyba nie będzie takie proste. U nas nie ma niestety dziecięcego ginekologa. Ale może zacznę od badania moczu i podejdę do pediatry.[/b] _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 28, 2014 1:10 pm Temat postu: |
|
|
ja bym to o kant duu...
takie rzeczy są dobre po leczeniu, a nie zamiast. ja osobiście po tych wszystkich akcjach z zapaleniem przydatków łykam Provag przez 10 dni po miesiaczce, a dopochwowo Invag przez 7 dni. Poleciła mi je ginekolog na wizycie w szpitalu i mówiła, że zawierają 3 szczepy, które występują naturalnie u kobiet w naszym kraju.
ewelina moja koleżanka robiła córce wymaz z zewnętrznej części dróg rodnych. I myślę, że pewnie każdy ginekolog by się zajął tematem jeśli nie ma typowego dziecięcego. _________________ "-Synku jakie zwierzęta mają duże uszy?
|
Powrót do góry |
|
 |
|