|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marysia Junior

|
Wysłany: Nie Sty 30, 2005 9:27 pm Temat postu: Vasculitis |
|
|
Choruje od 1989 r. z rozpoznaniem tocznia i vasculitis - co to słowo znaczy tego nie wiem.Pobieram leki NEORAL 50,oraz leki przeciw depresyjne.Zmojej wagi 54kg.przytyłam do prawie 80kg.Mam strasznie opuchniente stawy kolanowe i prawie otearte rany na dłoniach.Mój spacer to łazienka i kuchnia,łazienka częsciej gdyż mam notoryczne rozwolnienie i nie wiem jak się tej przypadłości pozbyć. Pozdrawiam gorąco. _________________ Marysieńka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Lut 21, 2005 2:57 pm Temat postu: |
|
|
Musisz duzo chodzic.......jak mnie mowiono chodzic i plakac......plakac i chodzic......brak ruchu powoduje ze tyjesz ......a biegunki.....coz mecza mnie od 5 lat.......dobry jest loperamid ...ja biore leki wtedy gdy to niezbedne......jesli musze wyjsc na dluzej z domu.....ale chodze ......zawsze po drodze znajdzie sie jakas kawiarnia czy inny przybytek gdzie mozna skorzystac z ubikacji.....piszesz ze bierzesz Neoral
przeciez po tym sie az tak nie tyje......raczej sterydy powoduja tycie a Neoral jest lekiem immunosupresyjnym.........Moja rada..... ruch.....zacznij powoli wchodzic po schodach gora dol...jedno pietro nastepny dzien dwa ......musisz sie ruszac bo inaczej zostaniesz w lozku...a tego chyba nie chcesz......bedzie mniej bolalo jak zaczniesz sie ruszac...A swoja droga dlaczego nikt ci nie przepisal jakis srodkow przeciwbolowych.....
Trzymaj sie bedzie lepiej .....Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|