Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kubamr Junior

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 3:57 pm Temat postu: Ziarniniak Wegenera a proby leczenia parestezji |
|
|
W 2003 roku mialam radykalna operacje zatok a potem pelnoobjawowego ziarniniaka Wegenera.Przez poltora roku zaden z lekarzy nie reagowal na moje skargi dot. ciaglego bolu obejmujacego nos i usta i czesciowo policzki czesto pocieszajac mnie,ze to sa bole pooperacyjne i wkrotce mina. W koncu laryngolog skierowal mnie do por.chir.twarz.-szczek. z podejrzeniem uszkodzenia nerwu trojdzielnego. Prof. wykluczyl to podejrzenie i stwierdzil,ze jest to parestezja w obrebie trojkata Filatowa. Dostalam malo skuteczne zastrzyki i skierowanie do Por.Leczenia Bolu. Poniewaz nie moge przy tej chorobie brac lekow z carbamazepina a gabapentina takze nie pomaga,idzie juz trzeci rok jak "zimuje"w domu (nie moge wychodzic na mroz).Moze ktos z Was mial podobny przypadek
bo juz nie wytrzymuje psychicznie.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 7:27 pm Temat postu: |
|
|
Niestety nie znalazłam w sieci prawie nic o parestezji, nie potrafię nic doradzić...
Ale wklejałam kiedyś infrmacje o lekach przeciwpadaczkowych (bo carbamazepina i gabapentina o których wspominasz należą do tej grupy, prawda?), więc jeśli teoretycznie miały pomagać to może poczytaj przy okazji o innych tego typu lekach, nowszych generacji, mamy to tutaj:
http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=856
trzymaj się. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 7:55 pm Temat postu: |
|
|
Z tego co wiem ..carmadiazepina ....jest juz zastepowana innymi skladnikami.Chyba w poradniach leczenia bólu to standard.uśpic pacjenta
oszołomić .aby zwiekszyć tolerancje na ból.
Takie leczenie to żadne leczneie.....Sztuka polega na tym aby bez tych lekow doprowadzić do złagodzenia bólu. Rozważałas propozycje blokady.
Na pewien czas jest spokoj..chociaż poprawy jako takiej nie ma
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 8:37 pm Temat postu: |
|
|
3maj się Kuba,
kiedyś znowu zaświeci  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kubamr Junior

|
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 4:01 pm Temat postu: |
|
|
Jezeli chodzi o nowe leki to testowalam Gabax ale nie pomagalo. Ostatnio zapisal mi neurolog Zaldiar po ktorym tak sie pogorszylo samopoczucie, ze myslalam ze mam powrot ziarniniaka.Zarejestrowalam sie do innej Por.Leczenia Bolu ale jak uslyszeli o jaka chorobe chodzi to usilnie mnie namawiali aby zwrocic sie do por.klinicznej(tez mi tam nie pomogli). Generalnie musze chyba zyc z tym bolem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kubamr Junior

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 8:15 pm Temat postu: |
|
|
Wlasnie niedawno zakonczylam 10 zabiego elektroakupunktury twarzy i chyba cos "drgnelo" -zobacze na jak dlugo ale jest troche lepiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mgła Super senior

|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 6:42 pm Temat postu: |
|
|
Proszę nawet nie mysl o tym, że musisz życ z bólem.
Miałaś propozycję morfiny w tabletkach ? Może trzeba spróbować.
Czymaj sie i nie dawaj.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|