| 

WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"   

| 

| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

marula Junior

| 

Wysłany: Czw Mar 02, 2017 8:38 am    Temat postu: Nawracające infekcje intymne | 
				     | 

| 

Witam,

Jakiś czas temu przywitałam się na forum i prosiłam o kilka rad.

Teraz proszę o wymianę doświadczeń nt. problemów kobiecych w toczniu. Obecnie biorę 10 mg encortonu i 1 tabl. arechiny, co drugi dzień połówkę meloksykamu. Jestem również w programie badawczym szczepionki IFNα-Kinoid. Od kiedy jestem na lekach w kobiecych sprawach jest tylko gorzej. Pierwsze dwa miesiące jeszcze było ok, potem w każdym cyklu jakaś infekcja. Raz bakteryjna, raz grzybicza. Żadnych innych objawów nie mam, w układzie pokarmowym raczej ok. Ginekolog wyczerpał już możliwości zastosowania leków doustnych i dopochwowych. Po kuracji jest dwa trzy dni ok, a potem wszystko wraca. Nie chce brać kolejny raz antybiotyków bo to wyjaławia wszystko. Biorę tony probiotyków doustnych i dopochwowych, nie jem cukru, słodkich rzeczy, czasami jakis owoc. Jem kiszonki, piję zakwas buraczany i już tracę nadzieję, że jeszcze będzie normalnie. 

Ja już nie pamiętam, jak to jest bez jakichś objawów. Mąż mnie wspiera, ale ile tak można, przecież seks też jest ważny, a ja przestaje już czuć się jak kobieta, wiecznie niedysponowana.    

Czy są tu kobiety o podobnych doświadczeniach?     | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

aiwka Master butterfly

| 
		 | 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

|