Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kinga Moderator
|
Wysłany: Sob Lis 03, 2018 7:44 pm Temat postu: |
|
|
też się zastanawiam nad przejściem, bo reuma proponuje _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
mmm... Master butterfly
|
Wysłany: Sob Lis 03, 2018 7:45 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie i co tu zrobić Kinga _________________ "To właśnie jest celem istnienia – po prostu żyć i cieszyć się samym życiem" |
|
Powrót do góry |
|
|
tylkoona Junior
|
Wysłany: Pią Lis 09, 2018 12:16 pm Temat postu: |
|
|
Hej. Przeczytałam wątek ale nie znalazłam odpowiedzi. Jak szybko plaquenilu zaczął zmniejszać u was zmiany skórne? |
|
Powrót do góry |
|
|
ewela.t Master butterfly
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2019 4:33 pm Temat postu: |
|
|
Plaguenil zaczyna działać po upływie 3 do 6 msc.
Czy konkretnie na zmiany skórne, nie umiem odpowiedzieć. Wydaje mi się, że jego działanie jest bardziej ogólne i ( u mnie) łagodzi zmęczenie, stany podgorączkowe itp
Zajrzyj do naszego działu o lekach.
Pozdrawiam _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia.. |
|
Powrót do góry |
|
|
ewela.t Master butterfly
|
Wysłany: Sob Lut 02, 2019 10:23 am Temat postu: |
|
|
Czy wiecie od kiedy na plaguenil jest ryczałt?
Edit:
Zdziwiłam się dziś płacąc za opakowanie 6 zł 50 gr.
Nie wiem czy mam ochrzanic mojego " cudownego" lekarza rodzinnego czy ten lek dopiero teraz jest na ryczałcie. Do tej pory płaciłam ponad 30 zł za opakowanie. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia.. |
|
Powrót do góry |
|
|
boguslaw4321 Stary wyjadacz
|
Wysłany: Nie Lut 03, 2019 11:19 pm Temat postu: |
|
|
Ouuu!!! Jeszcze w ubiegłym tygodniu w aptece usłyszałem, że ponad 30 zlł no i wczoraj puściłem receptę do Czech...
Może zmiany w ostatnich dniach po aferach w MZ?
= = = = = = = = = = =
żeby nie dyskutować z sobą, uzupełniam w trybie edycji:
Sprawdziłem Plaquenil dziś (poniedziałek 4.02.) w kilku warszawskich aptekach i ceny bez zmian: 31 - 35 zł za 30 szt. Na liście leków refundowanych z 1.1.2019 też nic nie ma.
Ciekawe która apteka sprzedaje wg starych cen z okresu gdy była jeszcze refundacja? _________________ dokąd się nie poddamy, ciągle jest jakaś szansa |
|
Powrót do góry |
|
|
Liluu Master butterfly
|
Wysłany: Pon Lut 04, 2019 12:57 pm Temat postu: |
|
|
Ewela nie wiem jakim cudem kupiłaś Palquenil za taką kwotę
U mnie poniżej 33zł nie ma szans
Bogusław czy nadal bez problemu wysyłasz receptę do Czech? ja w zeszłym roku dostałam od nich info, że po zmianie przepisów nie mogą wysyłać leków pocztą, jedynie odbiór osobisty.
Jeśli tak, to podrzuć namiar na aptekę _________________ "Czytanie książek to najpiękniejsza zabawa, jaką sobie ludzkość wymyśliła" Wisława Szymborska |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Pon Lut 04, 2019 3:34 pm Temat postu: |
|
|
Po ok. 31 zł plaquenil jest w sieci DOZ (wysyłkowo dochodzi kilka zł). Trzeba uważać na apteki, gdyż czasem mają odmianę po 45 zł / 30 tab., chyba rozpuszczalną gdzieś w jelicie cienkim, co praktycznie nie ma znaczenia.
Faktycznie, droga pocztowa nie wchodzi w rachubę, również przekonałem się w ub. roku. A ostatnio po prostu kolega wybierał się do Czech i za jego pośrednictwem 'puściłem' receptę _________________ dokąd się nie poddamy, ciągle jest jakaś szansa |
|
Powrót do góry |
|
|
ewela.t Master butterfly
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2019 2:17 pm Temat postu: |
|
|
Nie będę zdradzać swego źródła.
Może jeszcze raz się uda. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia.. |
|
Powrót do góry |
|
|
meguchna Master butterfly
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2019 10:47 am Temat postu: |
|
|
A cóż to za cena śmieszna za Plaquenil ?
Ja ostatnio czyli półtora tygodnia temu wyszłam od reuma i w pobliskiej aptece zapłaciłam za opakowanie 34,50 zł _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Monika B Moderator
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2019 5:25 pm Temat postu: |
|
|
meguchna każda apteka dolicza inną marżę , więc ceny mogą się różnić , czasem te różnice są dosyć znaczne _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
|
|
Powrót do góry |
|
|
ewela.t Master butterfly
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2019 8:30 pm Temat postu: |
|
|
Sprawa się wyjasnila- dzwonili z apteki.
Muszę iść doplacic- jakiś błąd w systemie. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..
Ostatnio zmieniony przez ewela.t dnia Pią Lut 08, 2019 9:04 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2019 8:39 pm Temat postu: |
|
|
Ewela wyrazy szczerego ubolewania... ... a już miałem nadzieję ... ... dlaczego ma być tańsze skoro może być droższe? _________________ dokąd się nie poddamy, ciągle jest jakaś szansa |
|
Powrót do góry |
|
|
meguchna Master butterfly
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2019 5:20 pm Temat postu: |
|
|
No i wiadomo dlaczego była taka duża różnica _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2019 11:32 pm Temat postu: |
|
|
Właśnie dziś wieczorem odebrałem Plaquenil, który kolega przywiózł mi z Czech. Wyszło ok. 20 zł za 30 tab - na prawdę 81 zł za 2 x 60 tabl.
Pełnopłatne _________________ dokąd się nie poddamy, ciągle jest jakaś szansa |
|
Powrót do góry |
|
|
|