|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wrotek Junior
|
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Wto Maj 09, 2006 6:50 pm Temat postu: |
|
|
Ciekawe, ale jestem ostrożny co do takich newsów. Kim jest ów doktor? Dziwne to wszystko, bo widzę że artykuł z 1998 roku, a tu sztaby naukowców - ostatnio dofinansowanych "grubymi" milionami na prowadzenie badań - do tej pory snują domysły. Dlaczego? Skoro niby po 7 latach wiadomo... Sprawdzę to, ale jak mówiłem - na razie jestem ostrożny.
Swoją drogą, widzę że jest tam mowa i o toczniu.
Wybaczcie, ale mnie jeszcze to nie przekonuje.
Ostatnio zmieniony przez Robert dnia Wto Maj 09, 2006 6:54 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
wrotek Junior
|
|
Powrót do góry |
|
|
wrotek Junior
|
|
Powrót do góry |
|
|
Itunia Master butterfly
|
Wysłany: Wto Maj 09, 2006 6:57 pm Temat postu: |
|
|
Ja bym nie wpadała w euforię... W końcu ludzie ciągle chorują na twardzinę. |
|
Powrót do góry |
|
|
wrotek Junior
|
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Wto Maj 09, 2006 7:02 pm Temat postu: |
|
|
A skąd wiesz, że szukają tylko w genach?? Byłeś? Widziałeś? Uczestniczyłeś? Łatwo jest mówić, gdy wie się tylko to, co podadzą. Nie sądzę, żeby ograniczali się tylko do genów. To nie jest jedna grupa naukowców, ale mamy do czynienia z różnymi ośrodkami prowadzącymi badania. Trudno, musimy czekać.
"Rewelacje" Cantwella to są domysły jakich wiele. Przecież te choroby są zindywidualizowane i nie u każdego występują takie same przyczyny. Można polecić powyższe jako ciekawostkę, ale chyba nie jako podstawę do czegokolwiek.
W jednym z komentarzy do tej książki pojawiły się nastepujące komentarze: "autor nie pisze w ogóle albo zdawkowo o tym, jak kontrolować lub traktować owe pleomorphic [cancer] microbe; Cantwell wprawdzie wspomina istotę szczególnego dbania o zdrowie dla zapobiegania patogenezy mikrobów, ale nie wysuwa żadnych wskazówek co do osób już chorujących".
Podkreślam, to są wciąż domysły. Gdyby nastąpił przełom z całą pewnością już byśmy o tym wiedzieli.
PS Itunia, on pisze też m.in. o toczniu. Dziw bierze, że niby prosty sposób, a do tej pory, po tylu latach nikt jakoś w życie tych rewelacji nie wprowadza wciąż lecząc sterydami, penicyliną i in. Czyli - standardowo.
Ostatnio zmieniony przez Robert dnia Wto Maj 09, 2006 7:09 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
wrotek Junior
|
Wysłany: Wto Maj 09, 2006 7:07 pm Temat postu: |
|
|
z tego co wiem scleroderma jest na liście chorób obecnie leczonych procedurą Marshalla http://www.marshallprotocol.com/forum32/1263.html
Cytat ze strony glownej fundacji badan autoimmunologicznych http://www.autoimmunityresearch.org/ której dyrektorem jest Dr Marshall
twórca Procedury Marshalla
“Autoimmunologiczna” to nazwa nadawana tuzinom chorób charakteryzujących się obecnością zapalenia Th1. Dwie najbardziej pospolite, Lupus(Toczeń Rumieniowaty) oraz Reumatoidalny Artretyzm, wywierają wpływ na życie ponad 2.3 milionów ludzi w samych Stanach Zjednoczonych, czego rezultatem jest 313,000 hospitalizacji każdego roku. Nawet mało znana ‘Sarkoidoza’ zabija blisko tak wiele osób jak AIDS.
Podczas gdy statystycy mogą ocenić koszty ekonomiczne, nie ma sposobu by zmierzyć koszty ponoszone przez osoby indywidualne które cierpią z powodu spustoszenia wywołanego chorobą „autoimmunologiczną”.-cytat ze strony głównej Fundacji Badań Autoimmunologicznych." _________________ http://www.borelioza.tivi.pl - MP i inne, http://wrotek.250free.com - Procedura Marshalla http://www.borelioza.tivi.pl/downloads/trailerWMVpl80.wmv
zwiastun filmu o boreliozie. http://tinyurl.com/zy6wy - filmy Procedury Marshalla |
|
Powrót do góry |
|
|
Itunia Master butterfly
|
Wysłany: Wto Maj 09, 2006 7:09 pm Temat postu: |
|
|
Ja nie wątpię, że ten dr ma swoje racje, ale jeżeli ten antybiotyk dawałby 100% pewności wyleczenia, nie byłoby chorujących ludzi. Przecież lekarzom zależy na ratowaniu życia. Nie ukrywaliby niczego. Być może jest z tym jakaś przyszłość, ale zbyt wcześnie nazywać to 'lekarstwem na sclerodermię'. |
|
Powrót do góry |
|
|
Monika B Moderator
|
Wysłany: Wto Maj 09, 2006 7:11 pm Temat postu: |
|
|
co na to świat medycyny......? nit z lekarzy sie tym nie zaiteresował.....
jesli rzeczywiście tak jest .to chyba najpierw lekarze i profesorowie powinni o tym wiedziec.....czyzby spisek medyków.....
nasuwa mi sie jedno pytanie...dlaczeg wszystko zostało podane laikom
czy my leczymy sie sami?
jeszcze jedno..ja zachorowałam na bolerioze w 1999 roku ...i lekarze robili wszystko co bylo możliwe aby mi pomóc....robili dużo .bo byłam w cięzkim stanie a bolerioza była dodatkiem....
czyzby tego nie znali , nie chcieli mi pomóc , nie wierzę w to
przeciez lecza swoich bliskich także i jakos tak zwyczajnie ktos podaje do pulicznej wiadomości zupelnie inna przyczyne choroby.... inne leczenie..
hmmm.....dla mnie to jest bajka z tysiąca i jednej nocy....czyli mamy hurra ! twardzine mozliwą do wyleczenia ,bolerioze także .no coz ja w to nie wierzę...mam sie cieszyc...toczen tez mozna wyleczyc...czyli choroby z autoagresji znikną..tez dobrze.
Monika |
|
Powrót do góry |
|
|
wrotek Junior
|
|
Powrót do góry |
|
|
Monika B Moderator
|
Wysłany: Wto Maj 09, 2006 7:14 pm Temat postu: |
|
|
Czyli całkowity przewrót .słonce i witamina D precz....zupelnie nowy sposób rzeczywiscie a co z krzywicą..i innymi chorobami ktore powiduje brak wit D?
Monika |
|
Powrót do góry |
|
|
wrotek Junior
|
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Wto Maj 09, 2006 7:17 pm Temat postu: |
|
|
Tyle, że u mnie w chwili postawienia diagnozy było czysto (choruję na twardzinę)! Ani podwyższonych przeciwciał ani Borrelia burgdorferi, ani innych podobnych. Więc jakie tu bakteryjne? Mam umysł empiryka, nie sceptyka sensu sctricto. Jak wspomniałem - ufam, iż nastąpi rzeczywisty przełom. Moniko, zgadzam się, po tylu latach, odkąd znane są niby owe "przyczyny" i nikt o tym nie wie? Dziwne... Czy któryś z Waszych lekarzy wspominał o tej metodzie? Powtarzam - dotyczy wg informacji także tocznia.
Słusznie, Moniko! Ograniczenie wit. D? Toż to absurd. Wypaść z jednego i wpaść w drugie, albo w kumulację obu chorób... Nie, dziękuję.
Pamiętam badania ufologiczne - Daniken też snuje domysły, które określa mianem "naukowych". Jakoś powyższe info nie do końca do mnie przemawia.
Ostatnio zmieniony przez Robert dnia Wto Maj 09, 2006 7:21 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
wrotek Junior
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|