| 

|   | WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"

|  |  

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |  
		| Autor | Wiadomość |  
		| anisia Junior

| 

|  Wysłany: Sro Sie 30, 2006 6:59 am    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| hejka to prawda nie mam tocznia ale kochanie jestem  z wykształcenia medykiem    pozdrówka papapa . ładny cytat pozwolisz że przywłaszcze sobie |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| nenya SuperMOD

| 

|  Wysłany: Sro Sie 30, 2006 8:45 am    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| a co to za termin "medyk"? lekarz medycyny??? toczniowiec z osteoporozą ma zażywać kąpieli słonecznych, a toczniowiec z epilepsją leżeć na reklamowanym łóżku? - taka jest moja interpretacja twoich postów...

cieszę się, że pomaga na twoje dolegliwości, ale my nie wiemy co ci jest, a ktoś mógłby odnieść wrażenie że zachęcasz toczniowców i innych autoagresiarzy na te masaże, dlatego jeszcze raz za Moniką powtarzam, że to może być niewskazane i trzeba podejśc do tego z ostrożnością, poradzić się lakarza a nie słuchać "świadectw" ozdrowionych!
 zawsze znajdą się osoby zachwycone, ale pewnie daleko im do naszych pokręconych chorób, które są nieprzewidywalne.
 |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| Monika B Moderator

| 

|  Wysłany: Sro Sie 30, 2006 4:58 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| nieważne czy to jest łozko masujące, czy bioenergoterapeuta, czy zielarz , czy kreglarz, zawsze bedą  ludzie  którzy stwierdzą  ze im pomogło, że ta czy inna metoda jest rewelacją , pokazują róznego rodzaju zaświadczenia, i twierdzą  ze ich dolegliwości ustępują byłam w centrum na takim łozku, słuchałam rozmów ludzi i ich wypowiedzi, nie bylo tam ( przypadek? ) ani jednej osoby z ciężkim schorzeniem , raczej drobne niedomagania, a część  z tych którzy tam byli, mówiło wprost , że ogólnie czują się  lepiej ale nie mają też  zbytnich dolegliwości zdrowotnych ,  dla takich ludzi są wskazanie te  masaże na tych łozkach, lekkie bóle , lub srednie, po urazach, bóle kręgosłupa, bóle mięsni , ogólne działanie jest dobre, jak każdy masaż zresztą, ale nie są wskazane dla osób ciężko chorych
 jeszcze jedno czy medyk to lekarz, bo wydaje mi się  że raczej nie ? może się mylę ?
 dla nas i na tym forum te łóżka są  niestety zabronione, a jak juz mówiłam kiedyś  , są wskazane dla kupienia dla zakładów odnowy biologiczej tam jest ich miejsce i tam zostaną dobrze wykorzystanie

|  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| anisia Junior

| 

|  Wysłany: Czw Sie 31, 2006 9:24 am    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| tak jestem lekarzem , ale widzę że nie jestem osobą pożądana na tym forum i chyba wszyscy źle mnie zrozumieli, ja nie zachęcam osoby z toczniem czy z innymi chorobami z autoagresji  pozdrawiam szkoda że osoby z tymi chorobami mają tyle w sobie ..... |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| nenya SuperMOD

| 

|  Wysłany: Czw Sie 31, 2006 9:47 am    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| ale to jest forum osób chorych na toczeń i inne choroby autoimmunologiczne, więc do kogo właściwie skierowane są twoje posty? do nas, prawda? staram się wyjaśnić, że dla nas powinna liczyć się przede wszystkim opinia lekarza (naszego) a nie głosy amatorów różnych alternatywnych terapii i cudównych środków, bo takimi jesteśmy nieustannie kuszeni
  idealny cel i ofiary medycyny "niekonwencjonalnej"! niesamowite, że tłumaczę to Lekarzowi

chyba że jesteś jednym z tych "lekarzy", którzy obsługują Oberon czy inny Bodydetox

PS.

czego? zdrowego rozsądku, sceptycyzmu? 
	  | Cytat: |  
	  | szkoda że osoby z tymi chorobami mają tyle w sobie ..... |    gdybyś poczytała co jest nam tu oferowane, może zrozumiałabyś taką postawę - odrobinę przesadzona, być może, ale jak tu nie być przewrażliwionym kiedy stawką jest nasze zdrowie
   he, a po lekarzu jak zwykle nie można się spodziewać nadmiernej emaptii
    |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		|  |  

| 

| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach