|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Dzięki sterydom: |
Przytyłam(-em) znacznie, może nawet ponad 10 kg |
|
44% |
[ 56 ] |
Przytyłam(-em) nie zbyt dużo, mniej niż 5 kg |
|
25% |
[ 33 ] |
Ciągle trzymam taką samą wagę |
|
16% |
[ 21 ] |
Schudłam(-em)! Odrobinę, ale zawsze. |
|
7% |
[ 9 ] |
Schudłam(-em) sporo i mam problem z niedowagą |
|
6% |
[ 8 ] |
|
Wszystkich Głosów : 127 |
|
Autor |
Wiadomość |
Róża Stary wyjadacz
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 11:49 am Temat postu: |
|
|
To zupełnie inny rodzaj sterydów http://pl.wikipedia.org/wiki/Sterydy_anaboliczne
Co prawda nam karki czasem rosną prawie jak u kulturystów ale to zupełnie co innego.
Co do mięśni i ich zanikania. Stara prawda, że narząd nieużywany zanika, ma zastosowanie i w tym przypadku. Jak najwięcej ruchu angażującego różna zespoły mięśni.
Pozdrawiam
@->- _________________ What goes around comes back around... |
|
Powrót do góry |
|
|
ludmila_07 Master butterfly
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 1:14 pm Temat postu: |
|
|
tak jużto słyszałam ,bawoli kark, tak na nas mówią _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
|
Saada Senior
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 4:36 pm Temat postu: |
|
|
Róża, na tej stronie nie podają nazw, a na stronach dla kulturystów mój medrol i bodaj medypred się radośnie przewiją... |
|
Powrót do góry |
|
|
nenya SuperMOD
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 7:41 pm Temat postu: |
|
|
Saada napisał: |
To jak to w końcu jest z tymi sterydami? Traci się od nich mięśnie, czy zyskuje? Bo kulturyści powiedzieliby, że zyskuje... |
wydaje mi się że kompletnie mylisz dwie grupy leków -
my zażywamy sterydy z grupy glikokortykosteroidów (pochodne kortyzolu), których główną cechą są właściwości przeciwzapalne, czyli hamowanie uwalniania mediatorów zapalenia i histaminy, migracji leukocytów i fibroblastów, syntezy kolagenu, leukotrienów i PAF oraz zmniejszenie syntezy limfokin przez hamowanie aktywności limfocytów T., blokują wytwarzanie i uwalnianie cytokin; redukują ilość komórek wytwarzających przeciwciała.
jeśli jakiś "kulturysta" zażywa takie "sterydy" to na pewno nie po to żeby zwiększyć masę mieśniową! jednie w przypadku kontuzji, obrzęków, stanów zapalnych mieśni, stawów i ścięgien.
inna sprawa to stosowanie jako dopingu czyli "koksu" sterydów anabolicznych, ale to jest zupełnie inna grupa farmaceutyków - których działanie polega na przyspieszeniu dzielenia się komórek tworzących określone tkanki organizmu, więcej tu ->Sterydy anaboliczne |
|
Powrót do góry |
|
|
Saada Senior
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 1:11 am Temat postu: |
|
|
To teraz już będę wiedziała, dziękuję
Swoją drogą ten błąd jest chyba dość popularny |
|
Powrót do góry |
|
|
nenya SuperMOD
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 9:34 am Temat postu: |
|
|
ano, jest. jak najbardziej
często uważa sie nas za "pakerów", a to zupełne nieporozumienie, "bycze" czy "bawole" karki to nie wynik pakowania i rozrostu mięśni, tylko nietypowego rozkładu tkanki tłuszczowej charakateryzującej tzw. efekt Cushinga czyli skutek uboczny długotrwałego przyjmowania glikokortykosterydów w wysokich dawkach... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 2:58 pm Temat postu: |
|
|
no to jesteśmy efektowni
żeby jeszcze efektywni ( piszę dziś o sobie )
Jest tu spora aktywna wilcza grupa _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
|
ASIA30 Junior
|
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 6:14 pm Temat postu: |
|
|
W ankiecie zaznaczyłam, że utrzymałam swoją wagę, ale w rzeczywistości było tak, że na początku przy dużych dawkach (60mg encortonu) troche przytyłam. ale szybko przy zejsciu do malych dawek te dodatkowe kilogramy "wyparowały" |
|
Powrót do góry |
|
|
Łukasz F. Master butterfly
|
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 11:07 pm Temat postu: |
|
|
Asia, w moim przypadku było tak samo, tylko kolejność inna- najpierw parę kilogramów "w górę", a potem nagle wszystko "padło".
Generalnie, mimo że cały czas jestem "do tyłu"- chociaż coraz mniej ("rekord" wynosił 70 kg), jedna wielka sinusoida- waham się między 73 a 75 kg.
Przy okazji zrobiłem kilka głupkowatych eksperymentów- np. czy jak wypiję naraz 2 litry wody (nie wiem jakim cudem je w siebie "wmusiłem") to "przytyję" 2 kg, czy ile ważę w ciuchach i z "komórką" a ile bez
W międzyczasie, po osiągnięciu zakresu ruchów, ostrożnie wznowiłem ćwiczenia z hantlami (na siłownię nie mam jeszcze dość siły, chyba że w grę wchodziłby sam "gryf", a i to lżejszy i nie przy wszystkich ćwiczeniach)- zobaczymy co z tego wyjdzie, w razie czego służę raportem z rozwoju wydarzeń, to wyjdzie czy glikokortykosteroidy pomagają "nabrać masy" czy nie... _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 11:15 pm Temat postu: |
|
|
chyba najwiecej Łukasz ważysz z tą komórką _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 11:27 pm Temat postu: |
|
|
Zwłaszcza z jakimś starym, "obronnym" modelem letretneC (nazwę marki zaszyfrowałem- bez "krypciochy") _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
|
Powrót do góry |
|
|
sEsZeLa Master butterfly
|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 11:31 pm Temat postu: |
|
|
sam operator wagi nie dodaje _________________ tym dam radę chorobie, że nic z niej sobie nie robię [J.I.S] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 12:10 am Temat postu: |
|
|
dodaje , dodaje , ale ten operator który operuje telefnem
rozszyfrowałam ten model kolego
alcatele były kiedyś też dosyć ciężkie, nigdy tego nie zapomnę
od lat jestem wierna jednej firmie, ale nazwy nie wymienię ani nie zmienię
nic to nie da bo jest zbyt krótka _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 10:53 am Temat postu: |
|
|
I o to chodziło- szyfr jest po to, żeby go "złamać", natomiast nie wymieniłem nazwy wprost
Producent nie był tylko operatorem, na pocz. lat 90-tych również produkował telefony, tyle że były one w kształcie cegły, a antenka mogła służyć jako narzędzie obronne, ale za to jaki szpan, że się ma coś takiego (na studiach poruszaliśmy temat "historia polskiej reklamy", stąd tak dobrze to "pamiętam")- ciekawe ile taki telefon "dodaje wagi"
A co do drugiego eksperymentu- może coś źle zrobiłem, ale 2 litry wody nie spowodowały, że "przytyłem" 2 kg- tylko nieco ponad połowę tego. To jest dopiero ciekawe, co?
Tego eksperymentu jednak nie polecam, zwłaszcza osobom, które mają problemy z nerkami... _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 12:01 pm Temat postu: |
|
|
raczej wiekszosc predzej czy później ma problemy z nerkami _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|