| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

Itunia Master butterfly

| 

Wysłany: Pon Lis 24, 2008 10:46 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Jak ja bym chciała, żeby mi biust zmalał... Mam rozmiar 75 E (!!!), a jestem raczej niewysoka, schudłam prawie 40 kg i jestem teraz drobną kobietką. Biust ani drgnął. Tylko zeszłam 15 cm z obwodu... Straszliwie ciężko mi nosić te dwa balony, chociaż koleżanki mi zazdroszczą. Nie wiedzą, jak to jest 'fajnie' mieć coś takiego...   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

paproshka Master butterfly

| 

Wysłany: Wto Lis 25, 2008 9:06 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Itunia a co ja mam powiedzieć, normalnie mam rozmiar A, a teraz jako że karmiąca matka jestem, to łaskawie natura pozwoliła mi się cieszyć 80B...

Mnie naprawdę nikt nie zazdrościł nigdy   _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Margaret74 Moderator

| 

Wysłany: Wto Lis 25, 2008 4:50 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Znam twój ból Paproshka....    .Po ciąży nie miałam rozstępów na brzuchu,a na piersiach..   Tak z A awansowały mi na C.   _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

rosa agrestis Junior

| 

Wysłany: Wto Lis 25, 2008 9:18 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

współczuję Itunia, to znaczy nie łatwo jest nosić takie dwa ciężarki, przynajmniej ładnie wygląda figura:). wszystkie kobiety u mnie w rodzinie mają raczej duże biusty a jak już to średnie i potem kręgosłup boli że aż strach. ja miałam przez 5 lat 70 c przy tłuszczu ujemnym, same żebra hihi i w sumie nie było złe, potem przybyło kilka cm 70 D też przy cienkiej warstwie tłuszczowej ale w tym roku coś wessało   podobno przy sterydach co nieco się zwiększa więc zobaczymy. ja tam nie marzę o obfitych kształtach ale przynajmniej żeby wróciło trochę. rozstępy na brzuszku masuję sobie i nawilżam skórę bo fatalnie sucha cały czas. Przy okazji pomaga na bóle brzuch( masaż oczywiście)   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Itunia Master butterfly

| 

Wysłany: Pią Lis 28, 2008 7:47 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

No fakt, figura wygląda bardzo kobieco... Ale niebezpiecznie zbliżam się do wyglądu Pameli Anderson      | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

malenka Kadet

| 

Wysłany: Pią Lut 20, 2009 10:34 pm    Temat postu: Re: Objawy uboczne...(rozstępy) | 
				     | 

| 

Mi tez pojawiły sie rozstepy na udach  łykach ;( wygladaja okropnie, ale sa czerwone. Ktos kiedys mi powiedział ze gdy rozstepy sa czerwone mozna sie ich pozbyc , natomiast lekarka powiedziała mi ze gdy rozstepy sie juz pojawia , nic nie mozna zrobic , tylko czekac az zbladna. Jak myslicie? Ja kupilam sobie kremy z Soray'i na rozstepy , Ale nic nie pomogły. Teraz codziennie po prysznicu smaruje ciało balsamem, pewnie nic nie pomoze , ale mam nadzieje ze nawilży moja skore tak , ze wiecej rozstepow sie juz nie pojawi   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

kinga Moderator

| 

Wysłany: Pią Lut 20, 2009 10:48 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

tego nie można przewidzieć...

1. jak rozstępy już się pojawią, to żaden krem ich nie zlikwiduje. Co najwyżej po czasie zbledną...

2. chirurdzy plastyczni i lekarze medycyny estetycznej mogą je usunąć

3. czy się pojawią, czy nie-to kwestia indywidualna; mi się zrobiły w ekspresowym tempie po włączeniu sterydów (przy czym nic nie przytyłam); pojawiały się jak grzyby po deszczu-dosłownie          

tyle ile kasy wydałam na najlepsze kremy...szkoda gadać...a ciągle pojawiały się nowe...

a znam osoby, które przytyły bardzo, a ani jeden rozstęp    im się nie zrobił 

to czy skóra będzie nawilżona, czy nie-moim zdaniem-przy sterydach to nie ma wpływu     niestety _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy. 

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

paproshka Master butterfly

| 

Wysłany: Sob Lut 21, 2009 9:19 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Ja po ciąży nie nabawiłam się żadnych rozstępów, mimo że każdy mi to wróżył   Ale dzielnie wklepywałam w siebie kremik specjalny dla kobiet w ciąży, ku mojemu sceptycznemu zdziwieniu- zadziałał   _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

aneta75 Junior

| 

Wysłany: Sro Lut 25, 2009 10:41 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Co do rozmiaru 75E to właśnie jestem jego posiadaczką i nie jest to fajne  , może i wyglada to fajnie, ale jak ktoś nie ma takich, ale dla mnie osobiście to jest uciążliwe i zawsze było. Ja schudłam w sumie 30 kg i mam wzrostu 173. Wkurza mnie, że wchodzą najpierw cycki późnie ja.

Aneta _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

kasiakuc Master butterfly

| 

Wysłany: Czw Lut 26, 2009 9:18 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Aneta piszesz że tak dużo schudłaś a biust pozostał nienaruszony spadkiem masy ciała..    bo ja jak schudłam to i biust zmalał okropnie i pozostało więxej skóry niż tkanki mięśniowej i tłuszczowej teraz gdy przytyłam tez doszłam do 75E bo najwięcej wypełnily sie piersi i to na dodatek jedna więcej i stąd ten rozmiar by mi nie uciekała..a w drugiej wkładka.. tez jest sporo i cięzko ale da się wytrzymac z drugiej strony ciesz się ze nie pozostała ci wiszaca skora tylko nadal piersi  wypełnione..      _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

aneta75 Junior

| 

Wysłany: Czw Lut 26, 2009 6:36 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

ok, ale z wielkimi cyckami są same kłopoty, a np musze kupować większe bluzki   _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Ziarenko Master butterfly

| 

Wysłany: Pią Lut 27, 2009 12:57 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| kinga napisał: | 

|  mi się zrobiły w ekspresowym tempie po włączeniu sterydów (przy czym nic nie przytyłam); pojawiały się jak grzyby po deszczu-dosłownie    | 

Mnie także pojawiły się rozstępy bardzo szybko po rozpoczęciu sterydoterapii.

Przez pierwsze lata choroby schudłam kilka kilogramów, wczesniej także byłam szcupła i nie miało to wpływu na pojawienie się rozstępów.

Na szczęście nowych pojawia się bardzo niewiele.

Mam nadzieję, że tak zostanie.

I nie stosuję żadnych kremów. _________________  

rozjaśnia się we mnie 

wyjaśnia jaśniej

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Margaret74 Moderator

| 

Wysłany: Pią Lut 27, 2009 10:58 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

No niestety też jestem "szczęśliwą"posiadaczką posterydowych rozstępów-tak jak u Was,pojawiły sie błyskawicznie juz przy 1 terapii-fakt,że wyglądałam jak wiór,a po nich jak chomik lepszej klasy   

Po tych latach są juz jak srebrne sznureczki,alew oolicy nerek czuję pod palcami wgłębienia   

I też nie cuduję-ale może warto-czytałam,że wczsna interwencja pomaga,ale nie mam doświadczenia w tej kwestii.... _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

kinga Moderator

| 

Wysłany: Pią Lut 27, 2009 11:01 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

przy sterydach nawet wczesna interwencja nie pomoże    

pamiętam jak wybierałam kremy w aptece, a znajoma aptekarka zapytała od czego są te rozstępy-ja, że posterydowe...

powiedziała, że nic na to nie poradzę, nawet jak kupię te najdroższe; ja oczywiście kupiłam i kasę straciłam    _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy. 

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Necia1986 Kadet

| 

Wysłany: Czw Maj 07, 2009 2:40 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Heh ja mam rozniccy w biuscie i pod 8 cm   hehe czyli prawie nic. Po ciazy mam jedynie jeszcze wieksze skocznie małysza i wieksze otoczki grrrry ale rozmiar stoi ;/ Ale takie porządne C by sie przydalo. Aczkolwiek chodzi mi o takie ze stara numeracja.. Bo teraz nosze 70C (a pod biustem mam 78cm), ale jak bym wiezia wiecej pod biustem to mi podjezdza na cycysie.. a pasowala by mi miseczka A ale tak dziwnie kroją ze otoczki mi wicac, wiec wyszlo C.. choc moglabym tam ze 4 razy to co mam jeszcze wpóscic;)

A rozstepow mam w brud.. Na pupie i udach najwiecej... Przed ciaza tez mialam ale mniej a teraz sito.. A dodatkowo pojawily sie na brzuchu.. i w okol piersi jak promienie słonca :/ ehh maly a jeszcze posiekany..

Ale co tam nie bede narzekac:P i tak gorsza sprawa jest wielkosc brzucha    w tali 85    a w brzuchu 94.... MAM brzuch wiekszy NIZ biust!!!!!! Łaaaaaaaaaaaa! _________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca...

[Paulo Coelho]

Widzę,że niektórzy też się lubują w jego literaturze =]  | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

|