Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Anula27 Kadet
|
Wysłany: Sro Lut 07, 2007 12:29 am Temat postu: Witam wszystkich. - Anula27 |
|
|
Hey.Po dlugim odpoczynku wybralam sie w koncu do dobrego reumatologa,jak narazie mam sie niczym nie martwic, nie mam na 100% stwierdzonego Sjogrena ,choc lekarz po obejrzeniu moich oczu i jezyka zauwazyl oznaki suchosci.Zostalam przebadana , nie mam zaatakowanych narzadow wewn. serce ok. wezly i slinianki sa niepowiekszone ,watraba i sledziona tez w porzadku, rece zimne wiec mozliwe ze to Raynaud ale bez objawu sinienia ,stawy bez obrzekow .Lekarz uwaza ze mam lagodna forme suchosci ,nie zleca mi dodatkowych badan.Nie wdraza zadnego leczenia,gdyz jego zdaniem przyniosloby to w tej chwili wiecej szkody niz pozytku.Mam wciaz monitorowac morfologie i w razie powiekszenia slinianek od razu pedzic na usg i do lekarza(troche mnie przestraszyl) ,bo to moze byc jak to ujal objaw nowotworu ale mam sie nie przejmowac ,bo to wystepuje rzadko.Ale powinnam zwracac uwage na powiekszenie slinianek , bo pacjeci czesto to lekcewaza. Mam nadal stosowac sztuczne lzy , no i tyle.Mysle ze teraz moge byc spokojniejsza i zajac sie innymi sprawami.Pozdrawiam wszystkich serdecznie i witam nowych forumowiczow! _________________ Anula |
|
Powrót do góry |
|
|
kasiulka Master butterfly
|
Wysłany: Sro Lut 07, 2007 9:56 am Temat postu: Re: Witam wszystkich. |
|
|
Witam serdecznie!
Anula27 napisał: |
Mysle ze teraz moge byc spokojniejsza i zajac sie innymi sprawami |
Tak dalej trzymać. Grunt, to dobre nastawienie
Kasia |
|
Powrót do góry |
|
|
Itunia Master butterfly
|
Wysłany: Sro Lut 07, 2007 9:22 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, witaj
Ostatnio zmieniony przez Itunia dnia Pią Lut 09, 2007 9:57 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Lidia Master butterfly
|
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 1:11 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko i ze słoneczkiem za oknem
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
|
kasiakuc Master butterfly
|
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 2:20 pm Temat postu: |
|
|
witam Aniu masz dobre nastawienie a to w każdej chorobie dobry objaw... _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
|
kasia 72 Master butterfly
|
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 2:27 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię serdecznie Aniu _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
|
kinga Moderator
|
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 5:57 pm Temat postu: |
|
|
ja też Cię witam bardzo serdecznie _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
angela Master butterfly
|
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 8:05 pm Temat postu: |
|
|
Witam zawsze służą pomocą, jeżeli będe potrafiła _________________ Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego. |
|
Powrót do góry |
|
|
bozenao Senior
|
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 9:05 pm Temat postu: |
|
|
Witam ja mam tez podejrzenie sojrena i renyalda ale moja pani doktor niedala mi skierowania na zadne badania kazala mi isc jedynie do okulisty niewiem moze zmienic lekarza bo niepodoba mi sie to leczenie morfologie to mialam robiona 2 lata temu |
|
Powrót do góry |
|
|
Agnieszka14 Master butterfly
|
Wysłany: Nie Lut 11, 2007 4:25 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Anula, dobrze, że możesz zająć się teraz spokojnie życiem i na bok odłożyć chorowanie
Bożena-no właśnie-może warto rozejrzeć się za innym reumatologiem? Morfologia 2 lata temu?... |
|
Powrót do góry |
|
|
aga3013 Kadet
|
Wysłany: Pon Lut 12, 2007 10:29 am Temat postu: |
|
|
Witam Cie Aniu i zycze spokojnych lat w szczesciu i dobrym zdrowku.Dbaj o innych ale nie zapominaj o sobie! _________________ aga |
|
Powrót do góry |
|
|
|