Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bellybelly Master butterfly
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 4:54 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Rzeczywiście rodzinkę masz niczego sobie
Co do reumatologa to jeśli ten "za miesiąc" nie będzie Ci odpowiadał to zawsze możesz przenieść się do "sierpniowego"
Ja od sławy przeszłam do mniej znanego lekarza bo nadajemy na tych samych falach Zresztą obaj pracują wg takich samych standardów
Miło Cię poznać _________________ "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem." |
|
Powrót do góry |
|
|
monia85 Master butterfly
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 5:44 pm Temat postu: |
|
|
Pluskotka, witaj na forum
Bardzo fajnie, że do nas trafiłaś _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
|
darekuu9 Master butterfly
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 5:49 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie.
Mam nadzieję, że zagościsz na dłużej u nas. |
|
Powrót do góry |
|
|
nenekuku Master butterfly
|
|
Powrót do góry |
|
|
monia85 Master butterfly
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 6:10 pm Temat postu: |
|
|
Cieszę się, że Ci się u nas podoba
P.S. Zaraz przejrzę Twojego bloga, tylko najpierw coś zjem, bo nie dam rady na głodnego _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
|
ewelina266 Master butterfly
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 6:11 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Paula! _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
|
Monika B Moderator
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 7:47 pm Temat postu: |
|
|
witam i ja
rozgościłaś się juz u nas jak widzę
zycze wam oboju diagnozy , poznane da się leczyć a niewiadome juz nie bardzo _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
|
|
Powrót do góry |
|
|
Lilla1979 Master butterfly
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 7:48 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum.
Ja mam rodzinkę w Bełchatowie,więc tym bardziej miło cię poznac:wink: _________________ Życie to raj,do którego klucze są w naszych rękach.
Fiodor Dostojewski |
|
Powrót do góry |
|
|
basiula Master butterfly
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 8:21 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
|
Karii Master butterfly
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 8:22 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum
Tez zaraz zerknena bloga bom ciekawa _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pluskotka Master butterfly
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 8:47 pm Temat postu: |
|
|
Jak wygląda ten wątek każdy widzi, ja sama też bardzo żałuję tego co z nim zrobiłam, ale staram się go odbudować i uzupełnić z pamięci to, co usunęłam w nerwach. Chcę, żeby był kompletny. Wrócę więc do kwietnia 2012 roku...
Na forum pojawiłam się z bólami stawów (początkowo kostek i kolan), łuszczącymi plamami na obu biodrach i bólem pleców. Bóle zaczęły się w grudniu 2011r. zaraz po tym jak mój tato trafił na intensywną terapię w dzień moich 22 urodzin. Z wizytą u lekarza rodzinnego zwlekałam do marca 2012, gdyż choroba taty była ważniejsza i na nim należało skupić całą uwagę. Wizytę u mojego drugiego reumatologa, który wykazał więcej zainteresowania niż pierwszy, odbyłam już po wakacjach 2012r. Do tego czasu chorowałam tylko na przewlekłe odmiedniczkowe zapalenie prawej nerki, nadciśnienie tętnicze, chorobę Hashimoto i lekką tachykardię. Wiedziałam, że muszę drążyć wątek autoimmunologiczny, bo mama choruje na sarkoidozę.
Tato chorował od marca 2011, początkowo mając objawy jak przy silnej infekcji i wysoką gorączkę. Lekarze w naszym mieście zauważyli, że coś jest nie tak i trafił do szpitala. Od tego momentu zaczęła się nasza wędrówka po szpitalach, oddziałach i lekarzach. Najdziwniejszym objawem u taty była sześciotygodniowa gorączka, która pojawiała się w bliżej nieokreślonych odstępach czasu. Do tego bóle stawów, hepatosplenomegalia, pancytopenia i wiele objawów pasujących do wszystkiego i niczego zarazem. Miał również uszkodzony szpik, badano jego rodzeństwo na możliwość zostania dawcą, ale i tak hematolodzy twierdzili, że to nie ich działka i dość długo utrzymywali, że tato choruje na chorobę Stilla. Później dodano do tego wtórny zespół mielodysplastyczny, ale i tak były to diagnozy grubymi nićmi szyte. Jeden z rzutów gorączki zakończył się na IT i podłączeniem respiratora. Wiedzieliśmy, że czasu mamy coraz mniej.... _________________ "Przyzwyczajenie do ironii psuje charakter."
Ostatnio zmieniony przez Pluskotka dnia Pon Sty 12, 2015 8:01 pm, w całości zmieniany 7 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
kinga Moderator
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 8:56 pm Temat postu: |
|
|
witam Cię, Pluskotko z rodziną, bardzo serdecznie _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
cyryliaa Master butterfly
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 9:03 pm Temat postu: |
|
|
witam ach witam
ja jestem z Lodzi
w prawdzie nie lecze sie u dr Kosinskiej ale u dr Tabaszewskiej - w tej chwili zastanawiam sie czy to dobry wybor...
pozdrawiam serdecznie _________________ Tym daję radę chorobie, że nic z niej sobie nie robię
Wolę kulejąc iść naprzód, niż stać wciąż w miejscu z gracją |
|
Powrót do góry |
|
|
agnieszka29 Master butterfly
|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 9:56 am Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie i cieplutko _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
|
Pluskotka Master butterfly
|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 11:31 am Temat postu: |
|
|
Odebrałam dziś wyniki testów na boreliozę - są ujemne. _________________ "Przyzwyczajenie do ironii psuje charakter."
Ostatnio zmieniony przez Pluskotka dnia Pon Sty 12, 2015 7:20 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|