Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mag Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Lut 04, 2014 6:59 pm Temat postu: nie farmakologiczna walka z bólem |
|
|
Chciałabym abyście podzielili się swoimi sposobami.Szukam inspiracji. Korzystaliście z takiej formy leczenia?
Moje sposoby to:
-ćwiczenia rehabilitacyjne (jestem wielka fanka rehabilitacji podobnie jak Kinga)
-plastry rozgrzewające na bóle mięśni
-igłoterapia w poradni leczenia bólu
Chętnie poddałabym się hipnozie...myślę nad balneoterapią. Na tym moje pomysły kończą się. _________________ http://www.poomoc.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Lut 04, 2014 7:14 pm Temat postu: |
|
|
dieta
rehabilitacja mądra i ukierunkowana
oraz Uwierz, że nie zaboli, wtedy nie zaboli
zapraszam do poczytania m.in.
tutaj
tutaj _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mag Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Lut 04, 2014 9:27 pm Temat postu: |
|
|
dieta? hm ciekawe
mogłabyś przybliż mi ten temat?
Korzystałam jeszcze z plastrowania (taping). _________________ http://www.poomoc.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Lut 05, 2014 12:07 pm Temat postu: |
|
|
Tak, Kinesio Taping jest bardzo skuteczny.
Oczywiście jeśli zostanie zaaplikowany odpowiednio (znam osoby, które po prostu kupiły sobie taśmy i ponaklejały na bolące miejsca )
Kinesio najlepiej się sprawdza z dobrą terapią, takie fajne uzupełnianie się
Dieta
dużo pisałam (i nie tylko ja) TUTAJ
i tutaj
Jest kilka osób na forum, które całkowicie zmieniły swoją dietę (sposób żywienia) i czują się o niebo lepiej; wyniki też mają rewelacyjne; dzięki temu mogą obniżyć dawki leków, a nawet odstawić niektóre.
Tylko trzeba chcieć
jednak to wymaga sporo wysiłku bardzo często trzeba zrezygnować ze swoich przyzwyczajeń ... a to bywa najtrudniejsze.
Samo nowe żywienie nie jest ani skomplikowane, ani drogie.
Polecam jeszcze
http://www.alkalicznystylzycia.blogspot.com/
http://smakoterapia.blogspot.com/
 _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
christiane Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 05, 2014 7:59 pm Temat postu: |
|
|
w PL niestety to nielegalne, ale mam kontakt z osoba chora na toczeń, która mieszka w Kaliforni i leczy się marihuana medyczną, bardzo chwali
szkoda, że u nas nie można (legalnie) spróbować... |
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 05, 2014 9:08 pm Temat postu: |
|
|
Kinga a nie masz problemu z ph moczu przy diecie alkalicznej?? _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Lut 05, 2014 9:15 pm Temat postu: |
|
|
nie, nie mam jeśli dieta jest dobrze zrównoważona, to jest ok
wyniki mam wzorcowe  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mag Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Lut 08, 2014 2:59 pm Temat postu: |
|
|
Na youtubie są filmy instruktażowe jak naklejać, mam taśmę w domu. Pewnie spróbuję sama . Do tej pory przyklejali mi specjaliści.
Powinnam założyć kolejny temat nie farmakologiczne likwidowanie stanów zapalnych stawów, albo chociaż jak najmniej inwazyjne (borowina, sól), fizykoterapia nie zadziałała.Marzy mi się leczenie klimatoterapią i dobrym jedzeniem . _________________ http://www.poomoc.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Lut 08, 2014 3:13 pm Temat postu: |
|
|
Mag chyba żartujesz z tymi filmikami instruktażowymi?
żeby właściwie naklejać taśmy, to nawet fizjoterapeuci muszą przejść specjalny kurs (a składa się on z kilku modułów)
Na kurs mogą pójść tylko fizjoterapeuci z dyplomem, lekarze, a czasami dopuszczani są studenci 3-go roku fizjoterapii. _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ania ha Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Lut 10, 2014 4:47 pm Temat postu: |
|
|
Dieta dobrze się mówi i pisze ale jak trzeba gotować i przygotowywać posiłki dla rodziny w której są dzieci w różnym wieku ,muszą się dobrze odżywiać i starsi rodzice dla których nie wszystko jest dobre.
Mąż ,który pracuje fizycznie powinien kalorycznie odpowiednio zjeść i jak ich wszystkich pogodzić z naszą toczniową dietą,która byłaby dla nas odpowiednia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Lut 10, 2014 5:23 pm Temat postu: |
|
|
Aniu dla chcącego nic trudnego Ja gotuję czasem trzy różne obiady (i to już od wielu lat)
Nic nie stoi na przeszkodzie, aby dzieciom również zmienić dietę. Dla nich to by było tylko na plus. I to duży.
Dla męża można coś dodatkowo przygotować.
Zdrowa dieta nie oznacza, że jest mało odżywcza, czy też małokaloryczna. Jest taka możliwość przygotowania świetnych posiłków.
Trzeba chcieć zmiany. Po prostu. _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 12, 2014 12:21 pm Temat postu: |
|
|
Chcialabym rzec, ze czytajac pewne notatki, skupilam sie na ludzkiej glupocie oraz doznalam pewnego rodzaju szoku. Moj mozg zajal sie analiza i pomimo, nie zazycia jeszcze srodkow znieczulajacych bol, zauwazylam ogromna roznice w jego odczuwaniu!
Filmy nie dzialaly na mnie w podobny sposob. Byc moze mozg potrzebuje wiekszych wyzwan (?).
Zamierzam zatopic sie, po odbebnieniu "koniecznosci", w jakiejs trudnej lekturze. Dam znac jak to dziala.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
folka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 12, 2014 1:25 pm Temat postu: |
|
|
Taka jest potęga slowa pisanego Żaden film tego nie zastąpi
A jak lektura zadziala, to podaj tytuł (może przestane szprycowac sie nurofenem)  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mag Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Lut 14, 2014 10:06 am Temat postu: |
|
|
Ewela jak postępy terapii?  _________________ http://www.poomoc.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 25, 2014 9:52 pm Temat postu: |
|
|
Hej.
Wpadlam podzielic sie moim doswiadczeniem w walce z bolem i nie tylko..
To moj dzisiejszy zakup.
http://www.healthline.com/health-slideshow/best-arthritis-gloves#6
Jest to druga para jaka posiadam. Pierwsza jest niezla ale ta jest lepsza. Rekawiczki sa dluzsze,, zaslaniaja i wspomagaja rowniez nadgarski. Dodatkowym plusem jest "wzorek". Nie jest to walor estetyczny , dzieki niemu zewnetrzna powierzchnia rekawiczek ma cechy zblizone do ludzkiej skory. (naczynia sie nie wyslizguja np.).
Lagodza bol, pomagają zachowac odpowiednia temperature dloni ( Renek ).
Udalo mi sie zapkupic pare w bardzo okazyjnej cenie (£15). Moze komus sie to przyda.
Wierze, ze jak sie dobrze poszuka mozna znalezc w podobnej cenie. Link wrzucilam aby zwrocic uwage na to, ze jest dość duzo rodzajów (te sa moje trzecie-z czystym sumieniem mige powiedziec, ze najlepsze).
Jesli chodzi o rozmiar- to jesli ktos wahalby sie pomiedzy np. "S" a " M"... to ja wzielabym "S".
Ps. Mag, jeszcze nie mialam czasu. Dam znac.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia.. 
Ostatnio zmieniony przez ewela.t dnia Sro Lut 26, 2014 11:10 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|