| 

WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"   

| 

| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

freemonia Junior

| 

Wysłany: Wto Cze 21, 2016 9:08 pm    Temat postu: Witajcie | 
				     | 

| 

Jestem mamą 6-latki, u której kilka lat temu w badaniu krwi wykryto ANA 1 do 2560. Badane co kilka miesięcy raz są 1:1280, raz wracają do 1:2560. Typ świecenia mamy plamisty. Postanowiłam się trochę poduczyć o co w tym wszystkim chodzi, bo choć lekarze sympatyczni (IR w W-wie) to zostawiają nas z informacją, że być może rozwija się coś poważnego. Na tym kończą. Wykluczono zapalenie stawów. 

W rodzinie u kobiet króluje cesarzowa Hashimoto  , ale u małej na razie podobno wszystko z tarczycą OK.

Jutro idziemy na kolejne badania. 

Zdziwiło mnie jedno, jak czytałam wypowiedź mamy dziecka z podobnymi mianami do tych mojej córki, że robiono u jej dziecka badania pod kątem markerów. O jakie markery mogło chodzić? dziś już nie mogę tego posta znaleźć. 

Czy ktoś mógłby mi doradzić, gdzie tu na forum najlepiej się zainstalować? Może jest jakaś podgrupa/wątek osób z podobną sytuacją/wiekiem?

Serdecznie pozdrawiam wszystkich i życzę dużo sił i zdrowia   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Monika B Moderator

| 

Wysłany: Sro Cze 22, 2016 7:03 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

witaj

" zainstalowana"     jesteś prawidłowo.

Bo każda nowa osoba w tym miejscu się przedstawia ,

masz swój własny wątek , Tu zadawaj pytania i tu dostaniesz odpowiedzi .

Jest kilka mam chorych dzieci na forum ( chociaż ostatnio bardzo mało aktywne )

Czytaj, przeglądaj forum , mam nadzieję że znaddziesz czego szukasz.

Mała jest prowadzona w IR , oni wiedzą co robią . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w   życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

agnieszka29 Master butterfly

| 

Wysłany: Sro Cze 22, 2016 9:58 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Witaj.

Tak jak Monika napisała.

Poczytaj spokojnie forum i odpowiednie watki, a do tych mam może napisz prywatną wiadomość może coś pomogą.

Trzymaj się i zdrowia dla córci. Trzymajcie się zdrowo ważne że mała jest pod opieką specjalisty. Mnie właśnie diagnozowano w IR tylko miałam więcej lat bo 15. Pozdrawiam. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

freemonia Junior

| 

Wysłany: Pią Lis 04, 2016 8:57 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Agnieszko, Moniko, dzięki za podpowiedzi.

Piszę tu ciąg dalszy, w nadziei, że odezwie się jakiś rodzic w podobnej sytuacji:

Ostatnio u córki wyszły przeciwciała na boreliozę, ale w przedziale "wynik niejasny" (czy niepewny). Po miesiącu powtórzono i prawie identyczny wynik. Po raz trzeci i znów to samo. Podobno może tak być, że nie tyle jest to borelioza od kleszcza (córka raczej kleszcza nie miała), co podniesione przeciwciała z powodu innego stanu zapalnego w organizmie (w naszym przypadku - ANA).

Znajoma lekarka (nie prowadzi mojej córki, tylko tak "z doskoku") powiedziała, że widzi tu tylko szanse na wyjście z tej autoagresji poprzez eliminację pokarmów, których córka nie toleruje/na które ma uczulenie. Co o tym sądzić? żeby wyeliminować na serio te pokarmy, musimy zrobić badanie za ok. 2000zł (chyba nazywa się FoodPro + czy jakoś tak). Czy ktoś z Was ma doświadczenia w tym obszarze, tzn. dieta i jej wpływ na autoagresję? | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

alawa Master butterfly

| 

Wysłany: Pią Lis 04, 2016 12:18 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Witaj!

Powodzenia w diagnozowaniu Corki zycze. Oby wiesci okazaly sie pozytywne. 

Czytalam o wyciszaniy autoagresji dieta- nawet ponoc skutecznie. Jesli chodi o badanie, o ktorym piszesz to znajomej syn mial je robione- rzeczywiscie jest bardzo obszerne. U niego zrobiono je osc pozno(19 lat) , kiedy mial juz sporo problemow m.in.uporczywe biegunki. Uczulony  na mnostwo rzeczy, praktycznie nic nie powinien jesc.Mysle, ze mimo kasy warto pomyslec o takim badaniu. Gdyby udalo sie wyeliminowac szkodzace produkty to i tak "do przodu", a moze bez lekow. Powodzenia zycze. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

ewela.t Master butterfly

| 
		 | 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

| 

|