| 
			
				WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"   
					
			 | 
			
			 | 
		 
	 
 
	
		| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 
	 
	
	
		| Autor | 
		Wiadomość | 
	 
	
		martek Master butterfly
  
  
  Dołączył: 20 Wrz 2003 Posty: 552
 
  | 
		
			
				 Wysłany: Nie Gru 17, 2006 8:01 pm    Temat postu: Mąka pszenna-mały przewodnik | 
				     | 
			 
			
				
  | 
			 
			
				Mąka pszenna:
 
1.tortowa
 
jest mocno napowietrzona, nadaje się do pieczenia biszkoptów, ciast ucieranych i keksów.
 
2.luksusowa
 
nadaje sie do ciast drożdżowych oraz omletów
 
3.poznańska
 
nadaje się do ciast kluskowych np. kopytka, pierogi, knedle
 
4.krupczatka
 
najlepsza do ciast kruchych i parzonych
 
5.wrocławska
 
jest najmniej wilgotna i najlepiej nadaje się do przygotowania pizzy, ciasta francuskiego, naleśników. Można nią zagęszczać zupy, sosy a także do robienia zasmażek
 
Może komuś się przyda   _________________ Martek | 
			 
		  | 
	 
	
		| Powrót do góry | 
		 | 
	 
	
		  | 
	 
	
		 | 
	 
 
  
	 
	    
	   | 
	
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
  | 
   
 
  
Powered by PhPBB  © 2001, 2002 phpBB Group
  
		 |