|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator
|
Wysłany: Pon Sty 29, 2007 7:32 pm Temat postu: |
|
|
mnie zaraz na mysl przyszła Dorota , moja siostra ma tak na imię i czasmi mówiłam na nią dotta , lub właśnie dottek , ale wolałam byc ostrozna _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
|
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Pon Sty 29, 2007 7:33 pm Temat postu: |
|
|
Na Dorotę "dottek" to mi raczej nie wskazuje. Nie pasi coś Brakuje czegoś. Może r |
|
Powrót do góry |
|
|
agnieszka29 Master butterfly
|
Wysłany: Pon Sty 29, 2007 8:03 pm Temat postu: |
|
|
Witam i ja widze powitanie zamieniło się w rozpoznawanie płci
Witajcie zatem obie... a mame szybko nauczysz obsługi kompa wiek tu niema nic do rzeczy wiec czas zabrac się za nauke Powodzenia i duzoz drówka zycze Wam!! a w szczególnosci mamie.. do sklikania.. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
|
kicia Master butterfly
|
Wysłany: Wto Sty 30, 2007 10:44 am Temat postu: |
|
|
Witam gorąco obie Panie (a może jedną pannę? wszystko przez tego Roberta... ) i pozdrawiam Kicia _________________ De gustibus non est disputandum... |
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Wto Sty 30, 2007 11:47 am Temat postu: |
|
|
Tak, tak, wszystko przez Roberta, jeszcze ze wskazaniem akurat na tego Jasna sprawa. Spieszę z wyjaśnieniem (oj chyba nie czytacie uważnie i tylko nabijam sobie licznik ). Teraz już wiadomo, że obie Panie. Tylko kto tak naprawdę w 100% był przekonany co do płci nowej forumowiczki (tej, która pisze), huh? Teraz pewnie każdy(a) powie, że owszem był(a), no nie? Normalka Jeszcze dziwnym zbiegiem okoliczności niektórym kojarzy się z nickiem pewne imię (powiedzcie wprost, po co te podchody - Netykieta pkt. 8 - ciekawe, czy wszyscy znają bez zaglądania ). Szczerze powiedziawszy - pierwsze słyszę, żeby dottek (z całym należnym szacunkiem oczywiście) było zdrobnieniem od Doroty "Dorotka, Dosia, Dosieńka, Docia, Doda" - owszem, przyjęte standardy językowe. Fakt musu nie ma, każdy zdrabnia jak chce, ale tego akurat nie słyszałem. Bo i nie znam też żadnej Doroty
Ja tylko chcę mieć pewność, że zwracam się do osoby (osób), a nie jakiegoś bytu bezosobowego. Forma bezosobowa może stanowić ciekawe i niekiedy podstępne narzędzie w oficjalnych kontaktach dyplomatycznych, ale tutaj? O imię tarmosić jednak nie będę. Ochrona danych tak czy siak, wiadomo. Prawo do prywatności i anonimowości.
Robert nie jest winien zamieszania, Robert również się nie czepia (przynajmniej tym razem). I pamiętajcie - kto pyta, nie błądzi |
|
Powrót do góry |
|
|
kicia Master butterfly
|
Wysłany: Wto Sty 30, 2007 12:21 pm Temat postu: |
|
|
Robert winny zawsze się tłumaczy ...ja doskonale wiem, że chodzi o dwie osóbki płci pięknej (wyobraź sobie, że doczytałam) tylko przez Ciebie zrobiłam się przezorna i ubezpieczam się czy aby jedna z tych pań nie jest jeszcze panienką...czyli nie mężatką jakbyś jeszcze nie skumał ...niemniej ponownie serdecznie pozdrawiam obie panie (nawet jeżeli jedna jest panienką ) i oczywiście przesympatycznego Roberta... Kicia
ps. mam psiapsiułkę ukochaną o imieniu Madzia, na którą wszyscy b. często mówią Maciek...mało jeszcze wiesz Roberto (ż? czy m?) ...przy okazji pozdrawiam Cię Maćka
pps. Robert no niby masz świadomość, że to nie miejsce na takie dysputy ale zawsze musisz sajgon zrobić ... _________________ De gustibus non est disputandum...
Ostatnio zmieniony przez kicia dnia Czw Lut 01, 2007 8:47 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Wto Sty 30, 2007 12:42 pm Temat postu: |
|
|
Z pierwszego postu nie da się za Chiny wyciągnąć wniosków określając płeć. Chyba, że między wierszami, tzw. read between the lines albo masz na myśli post wyjaśniający ten problem? I jak najbardziej skumałem Twe słowa, jednak stan cywilny jest tutaj najmniej istotny. Przynajmniej dla mnie. Więc nie wnikam i nie będę.
Zostaję przy swoim.
PS. Mało wiem na jaki temat? Chyba nie przez to, że nie znam slangu (a i w otoczeniu używa się najpopularniejszych zdrobnień), bo nawet ów (owa) Maciek nie jest przyjętym poprawnym zdrobnieniem od Magdaleny, zatem mam prawo nie wiedzieć. Są: Magda, Magdalenka, Lena, Lenka, Magdunia, Madzia, Madziunia, Madzieńka, Magdeczka, Magdalenka, Magdusia, Magduś, Madziula, Magusia. Pozdrawiam również!
PPS. I nie roztrząsajmy już tego. Nie tutaj.
Ale Dorota to na pewno nie jest |
|
Powrót do góry |
|
|
Monika B Moderator
|
Wysłany: Wto Sty 30, 2007 4:40 pm Temat postu: |
|
|
moja siostra Dorata włsnie miała wiel nazw a że yla najmlodsza to co chile ktos cos zminial, atk więc miedzy innymi był tez dottek dlaczego , bo przez jakis czas nie chiała nisic sukienek, ani spódniczek wiec zaczelismy mówic na nia własnie dottek a przyczyny nie musi byc wcale czasmi wstarczy epizod w zyciu i juz masz przezwisko a potem tak się przyzwyczajasz ,ze traktujesz je jak imię moja koleżanka Joanna ( teraz zakonnica) do tej pory sie śmieje mówiąc na mnie Mąka a ona była Zwyczajna- proste od Aska - czyli kiełbaska , czyli zwyczajna. tu nie trzeba logiki , , a że nie ma to nic wspólnego z polszczyzną ani z logiką ani z rozumem coz nic nie szkodzi _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
|
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Wto Sty 30, 2007 5:14 pm Temat postu: |
|
|
Ja to wszystko wiem. Tylko po prostu nie słyszałem tego typu określeń, bo powszechnie używane najwyraźniej nie są (zaprzeczyć się nie da) i w żadnym wypadku nie nasuwają skojarzeń co do imion. Przynajmniej u mnie Nie mówiąc o określeniu płci, bo tu 50/50 szansy. Zgadza się?
Eee, zepsuliście "zabawę". Myślałem, że już Was przeciągnąłem na swoją stronę, a tu klops. |
|
Powrót do góry |
|
|
dottek Junior
|
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 2:43 pm Temat postu: |
|
|
Widzę, że już wszystko jasne
Tak, mam na imię Dorota. I jak tu pozostać anonimowym
A moja mama to Jola. |
|
Powrót do góry |
|
|
nenya SuperMOD
|
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 2:48 pm Temat postu: |
|
|
^heh, i znów nie jestem zaskoczona
Witajcie - Doroto i Jolu |
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 5:25 pm Temat postu: |
|
|
Eeee, ja wysiadam. Wiedziałyście wszystkie wcześniej po prostu. Zazwyczaj zaskoczony nie jest ten, kto już wie. No, przyznać się... Tylko szczerze mówić!
Miło poznać kolejne Panie zatem |
|
Powrót do góry |
|
|
Agnieszka14 Master butterfly
|
Wysłany: Sob Lut 03, 2007 6:11 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Dottek-Dorota Córko Joli
Czuj się jak u siebie w domu i zaglądaj tu jak tylko będziesz miała ochotę |
|
Powrót do góry |
|
|
Szemek Master butterfly
|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 1:03 pm Temat postu: |
|
|
Serdecznie Witam Obie Panie
Doroto, zachęć mamę i wprowadź w tajniki obsługi komputera.
To forum naprawdę wciąga
pozdrawiam, Przemek
PS: Doroto, ładny avatar, czyżby Twoje zdjęcie ? |
|
Powrót do góry |
|
|
dottek Junior
|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 2:30 pm Temat postu: |
|
|
Z moją mamą to nie takie proste... już próbowałyśmy kilka razy, i trochę to jeszcze potrwa.
a awatarek awatarkiem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|